Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Мерцедес Ф1” печели, шефовете гарантират, че няма да влияят на битката в неделя.

В този спорт няма абсолютно нищо лесно и този финал на “Яс Марина” ще е точно толкова труден, колкото и всеки друг през годините, категоричен е Люис Хамилтън, трикратен световен шампион.

Преди рекордната 21-ва GP в сезона той изостава от съотборника си в “Мерцедес Ф1” Нико Розберг (367 т.) с 12 т. и разчита на опита, който има от предишните три състезания, в които печели короната.

Но докато британецът залага на рутина, две от кривите на неговите биоритми (за физика и емоции) са на “самото дъно” в графиката за тази неделя. В същото време и физически, и интелектуално Нико Розберг ще бъде върхът в деня на големия финал.

“Същото казват и звездите – Нико ще е шампионът!”, написа в туитър популярната астроложка от Майнц ЛаМагия.

Може ли Розберг да бъде новият шампион? Отговорът е категорично “да”. Всеки, който може да победи пилот от калибъра на Хамилтън 9 пъти в най-дългия в историята сезон във Ф1, го заслужава. Още повече че в предишните три сезона

Нико изцяло бе в сянката на съперника си още от картинг пистите.

Ако Розберг завърши като победител в шампионата, той ще е третият германски пилот, който печели короната. Заедно с Шумахер и Фетел (спечелили общо 11 шампионата) Нико Розберг ще даде 12-ата победа на родината си.

“Отборът уважава правилата и няма да влияе по какъвто и да било начин върху изхода на двубоя”, гарантира Ники Лауда, който е един от шефовете в екипа на “Мерцедес Ф1”.

Но историята на Ф1 е пълна с противоречиви инциденти именно в решителните битки, стрували загубата на титлата в последния момент. Така че какво ли може да се случи на “Яс Марина” в неделя, никой не се наема да каже.

При това едва ли някой може да отрече или дори да се съмнява, че след трите титли Люис Хамилтън напълно заслужава за четвърти път да е най-бързият пилот на планетата.