Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синът и дъщеря му от срам бягат в чужбина, спешно продават къщата,в която блудствал с децата.Тепърва ще проверяват читалища и селски школа, където водел групи.

До дни ще бъде съден за блудство с шест малолетни момичета учителят по музика Илиян Василев от Дулово. Освен с тях той системно издевателствал и над деца от турския етнос.

"Разполагам с информация за доста случаи за сексуално насилие срещу дечицата. Имало е сигнали от родители до ръководството на училищата. За да не се опетнява доброто им име, класните ръководители упорито прикриваха педофила Василев", заяви пред "168 часа" служител на община Дулово, отлично запознат с оплакванията. Той се познавал и с някои от близките.

"Пострадалите деца са били в селски училища на територията на община Дулово и в основно училище "Христо Смирненски", където скандалният учител им е преподавал музика и пеене", заяви още общинарят. Според него за срамните действия на извратения учител знаели и училищни директори, които предпочитали да мълчат, за да не бъдат лишени от държавните субсидии. Както и от финансова помощ от община Дулово, под чиято шапка са тези школа. Мълчанието с такъв аргумент възмути местни политици и общински съветници.

Дни след като окръжната прокуратура в Силистра внесе обвинителен акт срещу скандалния педагог, едноетажната му къща в Дулово ще бъде продадена, научи "168 часа". Тъй като в този дом Василев е опипвал, целувал и вършил непристойни действия с изплашените деца, съпругата, синът и дъщеря му не могат да продължат да живеят там, сподели близка на семейство Василеви. Според нея девойките са се съпротивлявали при опитите на Василев да ги докосва по гениталиите, което допълнително утежнило климата в дома.

Семейната приятелка знаела, че едноетажната къща ще бъде продадена за 100 000 лева. Според нея цената на дома въпреки лошата му слава нямало да се намали, дори и кандидат-купувачите да настояват за смъкване на цената. Омерзени от срама, който Василев им е нанесъл в Дулово и Силистра, дъщерята и синът му се готвели да бягат в чужбина, където никой не ги познава.

Роднината не изключва желаещите да купят къщата, да я харесат, тъй като тя била ремонтирана, докато учителят бил в следствения арест в Силистра. Жената допуска, че кандидат-купувачите няма да бъдат информирани, че в стаите е извършвано насилие над девойките, които са се съпротивлявали. Причината е, че ако научат за сексужасите, може да се откажат. Въпреки че къщата е в центъра на добруджанския град.

Обвиняемият учител престоя близо шест месеца в килията, докато срещу него се водеше досъдебно производство за блудство с малолетни лица. Магистратите го обвиняват и за разпространение на порнографски материали в интернет.

"Прокуратурата няма информация дали Василев е блудствал с деца от други етноси. Няма сигнали и устни оплаквания от родители", заяви пред "168 часа" окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев. Той уточни, че в хода на разследването било проверявано дали Василев не е поддържал връзки с други педофили от страната и чужбина. Както и с деца. Засега такива данни не са открити.

На въпрос на "168 часа" как са се държали пострадалите шест момичета при разпита от прокурори, експерти от агенцията за закрила на детето и съдия магистратът отговори така: "Предварително детски психолог разговаря с момичетата. Подготвихме ги, за да дадат показания", каза още прокурор номер едно в Силистра.

Желев определи разследването като сложно и много тежко. В хода му било установено, че учителят разпространявал детско порно. Свалял кадрите от интернет. В периода 2014-2015 година успял да създаде затворени чатгрупи. Едната се наричала "Приятели без край". А на адресатите в затворения кръг били изпращани снимки и клипове с порнографско съдържание.

Разследващи обясниха, че извратеният учител музикант не е агресивен. Напротив, обвиняемият се обяснявал в любов на дечицата, казвал на жертвите си колко много ги обича. Без тях леглото му било празно. Нямало живот за самия него. Чувствал се като осъден от съдбата, ако няма девойки около него.

От обвинителния акт на прокуратурата става ясно, че блудствените действия на учителя се ограничават само с опипване, целувки и силни прегръдки с момичетата.

Изнасилвания на деца не са установени.

За сметка на това имал силно изразен полов нагон и склонност за близост само с малолетни лица. В личния компютър на вече подсъдимия Василев са установени кадри от санитарно помещение с покани към сексконтакт. По време на разпит пред прокурор и съдия Василев обяснил, че е заснел кадрите от чисто човешко любопитство. А присъствието на 15-годишните момичета обяснявал с това, че са само актьори. Без да се влага някакъв особен смисъл.

За да бъде предаден на съд за блудство, решаваща роля има съдебнопсихиатричната експертиза. По време на изследванията е установено, че учителят е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочени към деца в малолетна възраст. При тези отклонения сексуалните влечения били особено силни към лица в пубертета.

В тази възраст са и пострадалите шест момичета. Прокурорското разследване започна по сигнал на майката на едно от децата. Съпругата на Василев я обвини, че го е подала, тъй като страдала от несподелена любов към мъжа й. Тази версия беше категорично отхвърлена от разследващите като измислена и абсолютно несъстоятелна.

Според източника ни за извратения тип в града се говорело повече от четири години. “И какво? Прокуратурата реагира с известно закъснение. Но добре, че поне реагира и ще има съд в края на ноември - каза пред "168 часа" бивш зам.-кмет на града. - Редно беше родителите да знаят, че в града ни се разхожда извратен, ненормален педагог. Който е щастлив само когато около него кръжат деца, които опипва където иска.”

Кметове на околни села му споделили, че педофилът се опитвал да блудства и с деца от турския етнос.

"Питам аз прокурорите защо не си направиха труда и да проучат как стоят нещата в селските училища, където учителят е преподавал? Защо не провериха и читалищата, където Василев е водил самодейни групи. Ами ако и там има жертви, какво правим? Или действаме на принципа "Следствието приключи, забравете".