Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Магьосници на светлините”, правили концерт за емира на Кувейт и за английското кралско семейство, със специална мултимедия за спектакъла.

72 месеца непосилни тренировки и 81 медала - пътят на златните момичета от бронзовия медал в Москва през 2010 г. до бронза от олимпиадата в Рио през 2016 г. 14 хиляди зрители ще видят всичко това в уникално шоу в “Арена Армеец” на 17 ноември на бенефиса на гимнастичките.

Всички билети за спектакъла "Отборът" са разпродадени седмици по-рано. Подробностите за представлението се пазят в тайна, но "168 часа" успя да надникне зад кулисите.

Над 40 души - режисьори, хореографи, стилисти, сценографи, аниматори, компютърни експерти, повече от месец подготвят шоуто, което ще продължи около 90 минути.

Специално мултимедийно шоу ще бъде изненадата на бенефиса. Всяко едно от златните момичета - Михаела, Ренета, Християна, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Любомира, Елена, Катрин, ще бъде представено в собствена компютърна анимация.

Така зрителите ще научат по нещо ново за всяко от момичетата, ще видят за първи път трудния път, който са изминали от тренировките до медалите, за да върнат отново България на световния връх, обещават организаторите.

За тях е важно публиката също да се наслади на съчетанията на момичетата и изживяването да бъде незабравимо за всички.

Шоуто ще бъде на 360 градуса – достъпно за всеки един зрител в залата Основно предизвикателство и новаторство е, че теренът става огромен мултимедиен екран.

С тази задача са се захванали известните повече в чужбина, отколкото в България професионалисти от “МР студио”. Те са създавали проекти за най-големия хотел в Дубай – Atlantis The Palm, имат 20 представяния в Белгия, участвали са в създаването на визии за специалната оперета за емира на Кувейт, представяли са проектите си и пред членове на английското кралско семейство.

През 2015 г. “МР студио” печелят 1-ва награда на фестивала на светлините в Берлин. Оттогава ги наричат „Магьосници на светлините”. "Всеки танц има определена визия и всяко момиче ще представя различно послание.

Доста интересни медии ще бъдат включени в синхрон с танците на момичетата - обяснява основателят на студиото Марин Петров. - Подготовката е много голяма, но не искам да издавам повече подробности."

Спектакълът е предизвикателство и за организаторите от “24/7 Ентъртейнмънт груп”. Режисьор на бенефиса е Калоян Лалев. Той е правил вече „Спортист на годината”, Spirit of Burgas, бенефиса на Йордан Йовчев, концерти на Влади Ампов–Графа.

„Тъй като си падаме по предизвикателства и експерименти, заедно с федерацията по художествена гимнастика и Илиана Раева решихме да подходим малко по-смело и нестандартно към това събитие – разказва Лалев. - Ще има голяма изненада за зрителите. Спектакълът ще е много зрелищен.

Шоуто ще продължи около час и половина, в който зрителите ще се потопят в света на нашите прекрасни героини. Ще се радваме, припомняйки си техните успехи, и ще тъжим с тях, когато стигнем до трудните моменти. Специалните ефекти ще засилят усещането им, че присъстват на нещо магично."

Спектакълът "Отборът" ще бъде излъчен по Българската национална телевизия по Коледа.

Интервю с златното момиче Християна Тодорова четете в хартиеното издание на "168 часа".