Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Наташа Манева
СНИМКИ: Наташа Манева

Надявам се в последната една година и половина на всички в България да е станало ясно защо станах президент. Спрягаха ми кръгове и кръгчета. От първия ден аз съм казал, че влязох в политиката, за да бъда полезен, а не за заплата и пост. Това заяви в Пловдив държавният глава Росен Плевнелиев, който участва в бизнес форум "Гранд хотел Пловдив". Това бе отговорът му на спекулациите, че ще замести Кристалина Георгиева на поста еврокомисар.

Той призова в неделя всички българи да гласуват и да изберат личност, политик и държавник, който ще представи България пред света. "Много е важно следващият да представлява страната по най-достоен начин. Моят мандат бе труден. Имах периоди, в които бях сам и на два пъти ми се налагаше да съставям служебно правителство. На моя приемник също може да изпадне в такава ситуация. Затова моралът и личността му ще са особени важни", подчерта Плевнелиев. Той благодари на правителството за отделените повече пари в сектор Отбрана и сигурност. 

"От 1,35% от брутния вътрешен продукт, които бяхме заложили в програмата, за 2017 година са планирани 1,6%. 200 милиона лева ще бъдат предназначени за нов изстребител", коментира президентът. По думите му бюджетът е разумен и изпълним. И правителството изпълнява поетите си ангажименти. Пред събралите се бизнесмени той похвали Пловдив за "феноменалната му трансформация" - градът се е превърнал в пример за привличане на инвестиции.