Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правителството казва, че ще подпише търговското споразумение с Канада, ако паднат визите. Все едно да кажеш, че ако пуснат експрес до Истанбул, ще направим федерация с Турция. 

Да приравниш 1 500 страници обвързващи договори за години напред с пътнически облекчения е несериозно. В цяла Европа разговорите за тези договори, предимно за TTIP, са предмет на тежки обществени дебати, в "Индепендънт" и "Гардиън" има достатъчно по темата.

Ceta, както се нарича споразумението с Канада, също е подложено на критики и дискусии, не само в Белгия. Дори германският конституционен съд остави вратичка на Меркел, да се измъкне от някои клаузи, ако реши. Особено в частта за специалния съд, който ще гледа споровете между корпорации и правителства, доста проблемна тема. Страховете на европейците може да са основателни, може да са преувеличени, но при всички случаи е нужно обсъждане, широко и сериозно. А ние и румънците - качете ни на влакчето за Торонто и сме доволни. Профанизацията на политиката става повсеместна.

(*Коментарът е от фейсбук)