Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той е европейският ни шампион по бокс. Тя също е боксьорка и бронзова медалистка от първенството на Стария континент. Определят ги като едни от най-големите таланти през последните години. Даниел Асенов и Розалия Пайчева са не просто познати, които често се засичат на ринга. От година и половина двамата заедно изживяват истинската, неподправена, изпепеляваща любов.

"Той е красив, чаровен, отговорен и с невероятна усмивка. Още на първата среща разбрах, че това е моят човек", резюмира Розалия каква треска ги тресе двамата с нейния любим. Запознава се с Даниел на турнир в София. Първото, което й прави впечатление, е невероятната борбеност на Дани.

"Наби ги всичките, въпреки че се изправи срещу по-високи и тежки съперници.

Това не означава, че съм от момичетата, които си падат по

скандалджии и побойници

В живота той никога не би посегнал на друг човек. Аз също мразя скандалите. Цялата си енергия изразходваме на ринга", разказва още пред "168 часа" Розалия. И бърза да добави, че именно любовта ги е направила по-силни в спорта, който не прави компромиси.

Само няколко месеца след началото на връзката им Даниел печели европейската титла. Неговата Рози също тръгва мощно към върха и печели първия си медал от голям форум.

"Не е вярно, че любовта пречи на спорта. При нас дори помага.

Удобно е любимият ти човек да разбира на какво точно си подложен по време на тренировки, лагери, състезания. Друг на мястото на Дани ще ревнува от моята страст и ще ме накара да се откажа.

А ние не само се подкрепяме емоционално, но и тренираме заедно. На него му предстоеше олимпиада, тренираше като луд по 6 часа на ден, но въпреки това намери време да дойде и да ми бъде спаринг-партньор точно преди участието ми на важен турнир в Сърбия", разказва Рози какви са предимствата на това да си хванеш за гадже колега от ринга.

Тя за една бройка да се размине с любимия в живота. В началото на кариерата си той много пъти мисли за отказване.

Лишенията са

твърде големи,

а възвръщаемостта е почти нулева.

"Минах през много трудности и в същото време не взимах почти никакви пари. Много други талантливи момчета се отказаха. На мен ми помогнаха родителите и Бог. Останах на ринга и ето че нещата лека-полека се оправиха. Бях намразил бокса, но сега вече не мога и да си помисля да се откажа", разказва роденият в ямболското село Кукорево шампион. Двамата с талантливата му приятелка са направили строен план за бъдещето.

"След 4 години се виждам с олимпийски медал. Рози също ще има такъв на врата си. След това ще организираме и сватбата. Има време дотогава, но съм убеден, че ще ни се случат хубави неща. Любовта ни е твърде силна и няма да се провали. Виж, с олимпийските медали ще бъде по-трудно. Исках още на тази да бъда първи, но не се получи", споделя европейският ни шампион. Той дори е имал план какво да направи с 250-те хил. лева държавна премия, ако беше спечелил златото.

"Мечтата ми е двамата с Рози да си отворим семейно ресторантче. Няма да е нещо прекалено лъскаво, но ще го въртим с много старание и със сигурност ще ни се получи. Сега ще трябва да почакаме. Но ще стане, убеден съм.

Двамата сме достатъчно упорити, за да постигнем мечтите си. Искам още да купим един апартамент и да спрем с дългите пътувания. Сега всяка седмица тя идва от София в моето село или обратно", разказва Даниел Асенов. Той никога не се е срамувал да каже, че е

тръгнал от махалата

Началото му е най-трудно. Бъдещият шампион трябва сам да се пребори и със заобикалящата го дискриминация.

"Общувах предимно с българчета и в дискотеката тях ги пускаха, а мен ме оставяха отвън. После започнах да побеждавам, да ми се чува името и нещата се промениха. Сега е съвсем различно. Никой не ме спира на входа", усмихва се европейският шампион. От известно време той е забелязал интересна статистика - колкото по-известен става, толкова повече го мразят хората.

"Ненавиждат ме мързеливците. Тези, които обичат да казват: "Аз няма да им работя за 300-400 лева." Повтарят го и си стоят у дома да хапват, да пийват и да гледат телевизия. Аз не мога така.

Не ми се стои у

дома да дебелея,

въпреки че сега нямам състезания. Когато не тренирам, гледам с какво да се захвана и да изкарам някой лев.

Ето сега един мой братовчед ме повика да му помагам в Ямбол. Държи две автобусни линии и аз ще се кача да късам билетчета. Ако някой ме срещне и ме пита как така европейският шампион се прави на кондуктор, ще му отговоря: "Оттук се започва, ако искаш да имаш хубава кола и скъпи дрехи." От какво да ме е срам? Отишъл съм да си изкарам хляба и утре, като забогатея, ще знам как съм го направил", категоричен е Даниел Асенов. Приятелката му Розалия също е подготвена да посрещне житейските предизвикателства. Баща й е шампион в няколко различни силови спорта, но след това изведнъж се насочва към лекарската професия. Сестра й също е четвърти курс медицина, но Рози не желае да тръгне по техните стъпки.

Възможна ли е любовта между циганин и българка - четете в хартиеното издание.