Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Време е да спрем с този Миленко. Нито представлява Македония, нито е представителен за македонците. Филипинският президент нарече Обама копеле, да преведем така думите му, но никой не го кани по американските телевизии, да обяснява изявите си.

Божидар Димитров има няколко изказвания за македонците, с които дори надминава Миленко. Волен Сидеров направи цирк пред джамията, в пъти по-зрелищен от Миленко. Нали не смятаме, че това сме ние, че това представлява България?

Да насърчаваме с внимание подобни действия и думи е вредно. Поредната сърбоманска, ченгеджийска провокация не заслужава нашето внимание. Наказанието за такива миленковци е забрава, не реакция. Те тъкмо това целят - скандал, внимание, ескалация на реакциите.

Да не играем по свирката на пропагандата. Да отворим границата, да пуснем децата на Македония в нашите университети, да дадем безплатни абонаменти за българските издания, да субсидираме българските телевизии за разпространение от техните оператори, да улесним бизнеса между двете държави - това е нужно. Тогава Миленко и неговите кукловоди ще си останат сами в парка Дисниленд, на площада в Скопие. Столицата трябва да се погрижи за провинцията, както в северозапада, така и в югозапада.

С две думи - направете нещо за Враца и Скопие, и Миленко ще изчезне като ОМО Илинден, не е сложно.

Иначе паметници има, ще сложим и още. Хляб трябва, и образование с култура. Нека пуснем ЖП-линията до Скопие, Миленко не може да извади релсите. Нека им дадем паспортите, Миленко не може да отнеме гражданство. Нека пратим книгите, Миленко няма как да изтрие Вазов и Вапцаров.

С Македония ни е нужна връзка. Те искат да са отделен народ и имат това право. Не е нужно да ги правим българи, а и не можем. Които искат, сами стават. Силната, развита култура и икономика привличат повече, отколкото плямпането по телевизора.

Интеграцията е политика, не доктрина.