Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

,Ние си ходим само в Гърция вече...” - пич, ти си в Дедеагач, даже гърците не го броят това за Гърция, стига си пищял. Не може да минеш през Златоград и Гюмюрджина и да мислиш, че си на околосветско пътешествие.

,,Абе, страшно готвят, тук не могат да направят така скаридите, ама нали всичко им е прясно, от морето...” Да, бе, тоя от рецепцията ходи да ги лови лично. Дивият лаврак почва от 70 лв./кг при рибарите, колко мислиш, че ще е в ресторанта? Не се изживявай като Стареца и морето, в “Метро” има всичко.

,,Намерили сме една къща точно на брега, всяко лято сме там, страхотно е...” Е, натъпкал си багажника догоре с алкохол и храна, и в гаража да беше останал с толкова ядене и пиене - пак ще изкараш страхотно. Пусни гръцко на телефона и почвай, к'во да биеш само път.

,,Открили сме едно местенце трепач, точно до Кавала...” Дядо ти всяка година с овцете слизаше до Бяло море, сега ти го преоткри. Това местенце го знае и Захари Стоянов, описано е, споко.

,,Този уикенд над 500 хил. българи ще посетят Северна Гърция...” И нито един няма да срещнете в музея на византийската култура, потайностите на Солун, майна. Един ден ще направя списък на, да речем, Десетте Места в Делфи, Където Няма Никакъв Риск да се сблъскате с българин. Той ще изглежда така: 1. Делфи, 2.... ,, Ама страшни ресторанти имат..." Последните години няколко ресторанта в Северна Гърция са награждавани, включително в Халкидики, включително има и звезди на Мишлен. Не става дума за тях. :)

(От фейсбук, със съкращения)