Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скандални мейли разкриват как САЩ са въоръжавали ИДИЛ срещу
Кадафи и Асад Фондация, плащала на ИД, финансирала и Клинтън.

Серията десетки хиляди електронни писма, хакнати и публикувани в хода на предизборната кампания в САЩ, има по-глобални цели от вота в САЩ. От DC Leaks твърдят, че кампанията е дело на американски активисти, които искат да покажат истината за „процеса на вземане на решения в САЩ, както и ключови елементи от американския политически живот”.

Кибератаката започна първо с компютърната мрежа на Националния комитет на Демократическата партия, която бе хакната от хакер или група, известна като Guccifer 2.0. Атаката продължи с проникването в сървъра на най-големия спонсор на демократите Джордж Сорос. Всичките са от периода 2008-2016. година и съдържат информация за работни планове и стратегии на Сорос, анализи за избори в Европа, за кризата с мигрантите и предоставянето на убежище. Изтеклите данни разкриват тясната връзка на Сорос с бившия държавен секретар Хилари Клинтън, за чиято кампания до момента инвеститорът е дарил над $25 млн., посочва в.“Обзървър”. Сайтът Breitbart допълва, че тя е получавала нареждания в сферата на външната политика от милиардера. Имейли, разсекретени от “Уикилийкс”, включват верига от получатели на писма на Сорос - почти цялото обкръжение на Хилари.

Сорос инструктира Клинтън за намеса в Албания

Следват съвети на спонсора на Демократическата партия – Сорос до държавния секретар на САЩ: „Уважаема Хилари, в Албания възникна сериозна ситуация, на която трябва да се обърне сериозно внимание на най-високо равнище в американското правителство. Може би знаете, че демонстрация на опозицията в Тирана в петък доведе до смъртта на трима души и унищожение на собственост. Има сериозни опасения за нови вълнения, свързани с контрапротести, организирани от управляващата партия и събитие на опозицията в памет на жертвите, което ще се състои два дни по-късно. Перспективата десетки хиляди хора да излязат на улиците при вече нажежената политическа обстановка е мрачно предзнаменование за крехкия демократичен процес и ред в страната.

Смятам, че трябва да се предприемат спешно две неща:

1. Международната общност с целия си авторитет да окаже влияние върху премиера Бериша и опозиционния лидер Еди Рама, за да се предотвратят следващи публични демонстрации и да се намалят острите изказвания.

2.Да се назначи висш европейски служител за посредник.“ Сорос изразява безпокойство от възможните действия на премиера на Албания в тази ситуация, до която се стига, след като симпатизантите на опозиционната Социалистическа партия отказват да признаят изборната победа на премиера Сали Бериша и неговата Демократическа партия. Той допълва:“Има видеозапис, който показва как членове на Националната гвардия стрелят в демонстранти от покрива на сградата на правителството. Прокурорът (назначен от Демократическата партия) издаде заповед за арест на тези отделни лица. Преди това премиерът обвини опозицията в предумишлено убийство на тази активисти с цел провокация. След като се появи записът, депутати от неговата партия обвиниха прокурора в планиране на преврат заедно с опозицията, обвинение, което Бериша повтори днес. ... Има симптоми, че контролът на Еди Рама над неговите хора отслабва, което може да доведе до по-нататъшно насилие.“

Сорос подчертава, че ЕС и САЩ трябва да работят заедно по този въпрос, но в случая водеща роля трябва да играе ЕС, предвид европейските аспирации на Албания.

Милиардерът предлага на държавния секретар и трима кандидати за позицията на посредник – Карл Билд, Марти Ахтисаари или Мирослав Лайчак, тъй като имат „силни връзки на Балканите“. „Моята фондация следи внимателно ситуацията в Тирана и може да осигури независими анализи за кризата“, завършва писмото.

Няколко дни след този имейл, ЕС изпраща в Албания един от тримата, споменати в писмото на Сорос като възможни посредници в кризата - Мирослав Лайчак. Той се среща в Тирана с лидерите на двете основни политически сили, за да окаже влияние и да се намали напрежението.

САЩ, Рияд и доставките на оръжие за ИДИЛ. Преди разкритията за съветите на Сорос за Албания и достъпа му до Клинтън и ръководството на Демократическата партия, основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, разкри, че през 2011 г., година преди радикални ислямисти да извършат атентат срещу американското консулство в Бенгази и убият посланика на САЩ, Вашингтон е доставял оръжие за ислямистката опозиция срещу Кадафи. В разгара на гражданската война в Либия американското правителство е доставяло оръжие и за бунтовниците в Сирия и Клинтън е знаела това, твърди Асандж, който се позовава на хакнатите имейли от компютърната мрежа на Националния комитет на Демократическата партия. По време на публично изслушване в началото на 2013 г. Хилари Клинтън отрече да била информирана за такива доставки. Асандж твърди пред „Демокраси нау“: „От тези електронни писма става ясна катастрофалната, напълно катастрофалната намеса в Либия, свалянето на правителството на Кадафи, което доведе до окупация на големи части от страната от Ислямска държава, доставките на оръжие за Сирия, насочени от Клинтън към ислямистите в Сирия, в това число към ИДИЛ. Става дума за над 1700 имейла от колекцията на Хилари Клинтън,които ние пуснахме...“ Част от тази кореспонденция разкрива и ролята на La Farge, транснационална корпорация с дейност в Сирия. Според разследване на в.“Монд“, последвало изтичането на скандалните имейли, корпорацията е плащала на ИДИЛ данък за дейността си в райони, където е била ангажирана в различни бизнес сделки с ислямистите. „През 2015 и 2016 г. огромни финансови потоци от La Farge са постъпили във фондацията на семейство Клинтън. Нещо повече, дълго време Хилари Клинтън е била член на борда на директорите (на La Farge, б.р.)“.

Според Russia Today връзките на Клинтън със Саудитска Арабия са се задълбочавали и страната е станала може би най-големия спонсор на фондацията на Клинтън. По време на нейния мандат на държавен секретар се е увеличил

износа на оръжие Според Аснадж такива сделки са неморални и може да доведат до американските затвори. Той твърди, че има електронни писма, които ще докажат, че Клинтън е лъгала, а също и че е въоръжавала организации в американския списък на терористите.