Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това със сигурност ще е една от най-болезнените олимпиади в историята, твърдят специалистите. Спортисти в различни дисциплини чупиха кости, разтягаха мускули и крещяха от болка пред ужасените зрители. Със сигурност някои от контузиите може да бъдат отдадени на лошия късмет и на невнимание от страна на спортиста. За други обаче са виновни слабата организация на домакините, които явно не са достатъчно подготвени да осигурят максималната сигурност на 11 000 спортисти, които дойдоха в Рио.

Със сигурност най-жестоко се осакати световният шампион по спортна гимнастика Самир Саид, който счупи крака си по ужасяващ начин на прескок по време на квалификациите. Французинът се гърчеше от болка, а дотичалият медицински екип още повече усложни ситуацията, след като изпусна Саид при опита си да го натовари на носилката.

26-годишният гимнастик беше реален претендент за златния медал, а сега ще трябва да изчака лекарската присъда дали въобще ще може да продължи кариерата си. На сантиметри от смъртта премина британката Ели Даун отново в спортната гимнастика. По време на един от отскоците тя се приземи на врата си и публиката ахна от ужас. За всеобща изненада Даун се изправи, поразкърши врат и продължи състезанието. По-късно тя призна, че е чула някакво хрущене, но е предпочела да продължи своето участие, за което се е готвила 4 години.

Голямо меле настана и в колоезденето на шосе. Специалистите са убедени, че организаторите не са взели всички необходими мерки за максимално сигурно трасе. Фаворитът в дисциплината Винченцо Нибали се оказа в болница с две счупени ключици. Българинът Стефан Христов също мина през болницата, за да разбере, че си е натъртил ребрата.

В същата надпревара при жените фаворитката Анемик ван Влеутен се заби с висока скорост в циментов бордюр и счупи три прешлена. А бивши колоездачи отново се усъмниха, че избраното трасе е пълно с коварни капани за каращите на живот и смърт колоездачи.