Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Понеже е лято, на много хора ще се наложи да пътуват. Припомням някои правила на Международната Система за Упътване, които ще ви бъдат полезни при общуването с представители на непознати култури:

1. Повтаряте с различно ударение и повишаваща интонация името на обекта (хотел. хОтел. хотЕл? хтл. ХОТЕЛ!!!) докато накрая вие самите не знаете вече за какво става дума.

2. Придружавате това с размахване на ръце, за да онагледите идеята. Любопитен факт е, че в повечето страни този жест означава: Може ли да се сближа с Вашата овца? Международната Система за Упътване (МСУ) изрично предупреждава, че в повечето страни местното население е особено чувствително по тази тема.

3. Взимате такси, защото такситата знаят кое къде е. Шофьорът винаги кима утвърдително, след което ви закарва в бар за травестити. МСУ не препоръчва да отсядате в бар за травестити.

4. Питате в най-близкия бар /магазин/ ресторант за упътване. Персоналът любезно ви донася карта на града, заедно с нещо като ваза, пълна със съмнителна течност и сламка в нея - явно за да не я докосвате с ръце, поради опасност от изгаряне - и държи да я изпиете на място.

5. Картата неизменно е на суахили, разстоянията са в местни мерни единици (на три хвърлея на бамбуково копие се намира гарата, а само на пет камилски опашки разстояние от нея е аптеката), а единственото нещо на латиница е барът за травестити, където вече бяхте. МСУ съветва да изхвърлите картата незабелязано, ако не искате да отседнете в местна ферма за порове.

6. Ако накрая стигнете до хотела, пред него има полиция, която ви връща обратно, поради мерки за сигурност на туристите. Не правете жеста с ръце, полицаите са особено докачливи на темата за овцете.

*Oт фейсбук.