Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милко Балев ми беше като баща.Задържаха го на 10 ноември сутринта. Сент Мориц, Маями и София са най-спокойните места в света. Арестуваха шофьора ми в Швейцария, ходих да го освобождавам. Бяхме в един хотел с Доналд Тръмп, плаша се от него.

Ралица Балева е известна в света на модата като топмодел от близкото минало, като жената, която италианското списание “Максим" определи като една от красавиците на десетилетието.

У нас и с това, че е бившата снаха на втория човек в Политбюро и в социалистическата ни държава Милко Балев. И днес казва , че той е бил прекрасен човек, който за нея бил като баща. Въпреки че е разведена със сина му Калин и понастоящем е съпруга на швейцарския бизнесмен Джон Балдзарини, продължава да носи фамилията Балева, защото навсякъде я знаят с нея, а и така е свикнала.

Случи се така, че преди време й повериха главната роля във филма на италианския режисьор Чезаре Ферарио - "Руска красавица", сниман по романа на писателя дисидент Венедикт Ерофеев. Историята там е как едно красиво момиче става модел и попада сред хората от висшия ешалон на Кремъл по време на перестройката, след което всичко се променя.... Така става и с нея, но за добро.

Тя определено е най-успелият български модел и едно от първите момичета от Източна Европа, пробили в света на висшата мода.. Отива при баща си във Франция в началото на демократичните промени и неусетно попада на модния подиум, където дефилира редом с имена като Наоми Кембъл, с която са близки приятелки. И сега редовно се засичат във Флорида и Алпите. Десетина години работи за Джанфранко Фере, който създава част от най-прочутите си модели по нейните мерки. Още толкова представя и популярната марка "Ескада"...... Във Франция е била модел на "Шерер", "Унгаро", "Живанши", "Баленсиага”, работела е с Карл Лагрфелд, Роберто Кавали. Близка е с много от холивудските звезди. Владее перфектно руски, италиански, английски, френски, испански и немски.

- Ралица, кога си дойде. И откъде?

През юли, от планините, от швейцарските Алпи, където бяхме с дъщеря ми Маргарет един месец. Беще доста студено. Една вечер валя и сняг, натрупа 15-20 см., беше към 5-6 юли.

- Сериозно ли говориш?

- Абсолютно сериозно. Цяла нощ валя и снегът се задържа 2-3 дена. Температурите през деня бяха 7-8 градуса, а вечер нулеви.

- Вие не си ли живеете там. Или сега сте във Флорида?

- Живеем между Швейцария, Щатите и България? По-често сме в Маями, защото имам работа там, а и Маргарет частично ходи там на училище заради езика, частично в Швейцария.

- Интересно ми е дали този полудял свят се вижда по един и същи начин от тези три места, с които си свързана - Сен Мориц, Маями и София? Или е различен от всяко?

- Те като че ли са най-спокойните кътчета в света, където няма тероризъм. По някакъв начин и трите места са изолирани от тези събития, тъй като Швейцария е една неутрална страна, много строго контролирана. Досега поне не е имало теоризъм, въпреки че има доста емигранти чужденци, включително и мюсюлмани. Мисля, че те са следени много отблизо и много строго. Непрекъснато са под надзор, включително и чрез разрешителните за работа и за пребиваване, които им се издават. Миналата година един шофьор българин дойде да ми вземе едни багажи, та като го почнаха... Видели са български номер, млад човек. Точно тогава беше времето на най-лошата криза, когато бяха намерили камион-хладилник с десетки мъртви бежанци в него. Оказа се, че шофьорите са били българи.

- Мисля, че този случай беше през миналия август.

-Именно. Това момче минаваше точно през тази нощ, когато са открили камиона и властите са разбрали за случая. Видели са чужд номер, непознат човек и са го спрели, видели по документите, че е българин, двадесет и няколко годишен и го съпроводиха до Сен Мориц, на 300 километра. Беше задържан и ходих лично да го освобождавам, да гарантирам за него. Така функционира системата там.

България виждам, че също е спокойна, а във Флорида са латиноамериканци, там няма и някакви административни важни сгради, които да са под прицел. Пълно е с латиноамериканци, които са много мирни хора, много дружелюбни, само гледат хубавия живот, да седнат в хубавите ресторанти, да си пийнат и да хапнат. Ще удавят терористите в алкохол, храна и грешен живот.

- Писа се за атентатите в Париж как двама такива мирни граждани-колумбийски наркобарони, си седели в кафене, терористът извадил калашника, а те го гръмнали с личното си оръжие. Чиста работа.

- Да , помня, че имаше такъв случай близо до едно известно заведение, но не знаех за произхода им.

- Поддържаш ли връзка с колежките ти от модната сцена с холивудските звезди, с които си близка?

- Виждам ги зимата със ските по курортите, лятото, на един частен остров в Маями, срещам ги и на двете места. Ким Кардашан беше там напоследък, футболистът Роналдо се мярка, Шакира също, тя по принцип си живее там. Григор Димитров го видяхме да играе на един от кортове. Идват и известни личности от бизнеса, от политиката.

- Не се ли сблъска с Доналд Тръмп?

- Да, беше в хотела, в който ние обикновено отсядаме. Имаше конференция. Ходихме и на негов митинг, а също и на такъв на Хилари Клинтън, за да видим какво е. Беше доста бурно. Той има много привърженици, но не мисля, че ще победи. Надявам се, че няма.

- Разликата е само 6%, един терористичен акт да стане, и го смятай за избран.

- Аз не мисля, че президентите на Америка се избират само от хората. Там със сигурност има добра избирателна система, но повече шансове имат кандидати, които се радват на подръжката на висшия икокономически и политически ешелон, на религиозните водачи, на еврейската общност.

Има едни общества, на които им казват think tanks, но са си тайни общества. В тях участват най-влиятелните личности на икономиката, политиката, дори киното....

- Смяташ, че те решават как ще свърши политическият мач?

- Те дават най-голямата поддръжка и според много хора едва ли не решават кой ще бъде следващият президент. Моето мнение е, че сега предстои наистина много труден избор, защото на Америка се налага да избере за втори път президент от Демократическата партия в лицето на Хилари Клинтън, след два мандата на един демократ, което ще е прецедент. Не мисля, че се е случвало в историята. Американците обичат да ги редуват, а сега май ще се наложи президентът да е отново от демократите.

Мисля, че Хилъри Клинтън е много по-разумна, много подготвена. Тя беше държавен секретар, освен това дълги години е била до един такъв успешен и популярен президент като Бил Клинтън, дългогодишен сенатор е, с изключигелни контакти и знае как да върши тази работа. Проявите на Тръмп в неговата предизборна кампания мен лично ме плашат.

 Още за Тръмп и спомените на Балева за дните през ноември 1989 г. четете в хартиеното издание на в. "168 часа".