Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЪЛГО: Цели 100 мин. трябваха на "Монтана", за да победят "черноморец" с два гола
ДЪЛГО: Цели 100 мин. трябваха на "Монтана", за да победят "черноморец" с два гола
Най-кратко първенство

345,81 ЧАСА е продължил футболният сезон 2009/2010 г. В последните 15 години това е най-късият футболен шампионат и заслугата на отпадналия през втората половина на надпреварата отбор на "Ботев".

Ако "канарчетата" биха изиграли петнадесетте си срещи с чисти 90 мин, в края на първенството тоталното време би било с още 22,5 часа повече.

Без "екстра" времето на пловдивчани, изчисленията на в. "168 часа" показват, че средно се е играло по 104 мин.

Армейците първенци по изиграно време

Отборът, който е бил най-дълго на терена през миналото първенство не е шампионът "Литекс", а ЦСКА. Армейците са били на терена за 29 мача от шампионата в продължение на 2753 мин (45,88 ч). Ловчанлии са едва на 11-о място с 2725 мин.

Второто място в импровизираната класация заемат играчите на "Славия" - 2751 минути на терена. Изненадващата трета позиция е за "Локомотив" (Мз). Отборът, който бе натирен във "В"-група е спрял хронометрите след 29-те си срещи на 2750 мин.

След като изиграха половин шампионат и догледаха втората му половина, футболистите на "Ботев" твърдо държат първото място в антикласацията на в. "168 часа". Пет минути не стигат на "канарчетата", за да закръглят изиграното време от есенния дял да едно денонощие - 23,55 ч.

Пресмятанията показват, че средното игрово време на отборите в професионалната група за първенството на 2009/2010 г. е 2490,3 мин. (103,76 ч.).

Вторите 45 минути - по-дълги

Статистиката на игровото време в миналото първенство показва и един любопитен факт. И в есенния, и в пролетния дал на шампионата на профитата продължителността на във вторите полувремена е по-голяма в началото на надпреварата.

Обратно на логиката, първите части от 30-те мача през есента са играли с 688 мин (28,8 ч.) по-дълго, отколкото срещите през тази пролет. Приблизително с толкова (685 мин, 28,5 ч) е била продължителността на вторите полувремена през есента, сравнено с изиграното във втората част от държавното първенство.

Освен съкратеното с една шестнадесета общо игрово време, заради отпадането на "Ботев", сезонът регистрира един връх и едно пълно сриване.

100 минути за два гола

Пикът е със 100-те минути игра на "Монтана" с "Черноморец" (2-0) в 23-и кръг. В тази среща двата гола (Мичев и Едуардо) са допълнени от 9 жълти картона на Николай Йорданов и пет смени. Това разтегля мача, но не и играта до 100-ата мин, когато Йорданов дава и последния си жълт картон, наказвайки Матиас Морис (Чц) за група игра в последния миг, преди да свири края.

На обратната страна на класирането е скандалното домакинство на "Локомотив" (Мз) с ЦСКА (19-и кръг), среща спряна в 66-ата мин заради навлизането на публиката и прекратена 4 мин по-късно от съдията Ивайло Стоянов заради липсата на нормални условия за доиграването на мача.

СХВАТКА: Нахлулата публика на терена направи от дербито "Локомотив" (Мз) - ЦСКА най-кратката среща
СХВАТКА: Нахлулата публика на терена направи от дербито "Локомотив" (Мз) - ЦСКА най-кратката среща