Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МОХИТО: Блаженството е навсякъде, когато си с любим човек, показва "Обичам те, Филип Морис".
МОХИТО: Блаженството е навсякъде, когато си с любим човек, показва "Обичам те, Филип Морис".

КАКВО му трябва на човек, за да се чувства щастлив и успял. Задружно семейство, достолепна професия, чудна заплата, секси любима. Не, не. Май не е това. Стогодишна присъда в зандан и килия с гей рецидивист явно може би е разковничето към лазурно блаженство.
На този извод навежда "Обичам те, Филип Морис". Необичайната лента от година не слиза от новинарските колонки. Но за сметка на това така и не успява да достигне големите екрани отвъд океана.
Пролетта на 2009 година гей драмо-комедията трябва да е на екран. Лентата е записана в срок. Монтажът е завършен без закъснение. Дори и спецефектите, които почти не присъстват във филма, са готови.
Продуценти, режисьори, актьори, екип са във вихъра си да дават интервюта за перфектната обстановка на снимачната площадка. С половин уста загатват за някое недоразумение по време на заснемането. Явно ще бъде поредният клиширан релийз на холивудска продукция.
Клишетата около премиерата свършват дотук. До ден днешен отвъд океана "Обичам те, Филип Норис" не е прожектиран в нито едно кино. Причината за невиждания скандал във фабриката за филми са хард гей секссцените.Още първите десет минути са наситени със сцени ала "Яхни ме, каубой". Невижданите кадри така и не успяха да втрещят зрителите. Дистрибуторите на лентата моментално прекъснаха договорите си с продуцентите. Неразбориите около разпространението не можа да реши и американския съд. Компанията разпространител "Консолидейтид" и спонсориращата лентата "Еурокорп" се хванаха за гушите в съдебната зала. Щатският съд реши в полза на спонсорите, но датата за премиерата се отложи до октомври 2010.
"Изгледал съм безброй филми. Секс в Холивуд съм виждал, и то стотици пъти. Но "Обичам те, Филип Морис" направо ме шокира. Такива сцени между хетеросексуална двойка няма да се приемат! Консервативните американци няма да гледат това по кината", категоричен е Люуис Тайс, директор на Ти Ел Ей Рилийсинг - една от най-големите брандове за дистрибуция на ленти по кината в Щатите.
Междувременно фестивалът в Кан беше първото място на премиерата на противоречивия филм. Оценките на зрителите тогава бяха доста полюсни. Едни симпатизираха горещо, други се отвратиха. Едно е сигурно - безразлични нямаше.
Кинокритиците отново се доказват като доста саможива прослойка. Навръх скандалите едни от най-авторитетните специалисти по качествени филми дават перфектни оценки на пикантния сюжет.
"Забележително е колко добър може да е Джим Кери, когато не е обвързан с образ, чиято цел е единствено да забавлява масата", обяснява авторитетният критик Деймън Уайз от "Таймс", който дава на филма четири от пет звезди.
 На тази лента ако не друго, то поне Джим Кери има възможността с пълна сила да предложи за сто хиляден път на публиката до болка познатите си маймунджилъци. Дали е все още забавен, може доста да се поспори.
Сценарият, базиран по истински случай, си заслужава да се види. Заедно с почти порносцените, след филма остават много въпроси.