Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откриха ритуално разчленена тракийска принцеса в Кърджалийско
/съобщение във в-к 24 часа/
Ритуално разчленена тракийска принцеса беше открита при археологически разкопки край кърджалийското с. Бенковски.
"Със сигурност може да се каже, че говорим за погребение на жена от благороден произход", заяви проф. Николай Овчаров.“
"Разчленяването е трупа е ритуал на орфическата религия, който вероятно възпроизвежда древния мит за Орфей, който е бил разкъсан от весталките", поясни проф. Овчаров.
Като виден български траколог и учен /хабилитирано лице по ВАК/, смея да заявя следното:
Изследвайки творчеството и жизнения път на Орфей, професор Овчаров, бидейки деликатен и скромен, вероятно е пропуснал да спомене изключително неприемливите привички на народния певец и неговата пословична похотливост. Съществуват данни за прелюбодейство на Орфей с втората жена на Севт Първи, първата жена на Севт Втори и дори тъщата на Севт Трети. Същият примамва и обладава третата дъщеря на Севт Първи от втория му брак, като нещастницата е негова втора братовчедка, женена срещу нейната воля за сина на Севт Трети от първия му брак. Споменатата разчленена принцеса приема християнството за своя религия през трети век пр.Хр. и със сигурност пренася мощите на Св Йоан Кръстител на остров до Аполония Понтика /днес Созопол/. Доказателство за това е една намерена тетрадрахма положена в челюстта на покойницата, две римски сестерции и чифт добре запазени очила /има достатъчно сведения за нейното късогледство/.
Като следствие от неразумно и лековато поведение, напълно възможно е принцесата по една стара тракийска традиция да е била опечена на чеверме и поделена на трапезата от нейните трима братя. Сервира се студена с мус от ламя и златни ябълки
Ние, научната общност, историци, археолози, реставратори и лаборанти, желаем проф. Овчаров /рицар – тамплиер/, незабавно да върне очилата и да ги положи до споменатите свети мощи в созополската църква отдавайки значимост на делото на неговия достоен учител и научен ръководител, както и на института по мултибиблиотекознание в столицата.
С уважение,
Професор Велислав Минеков

/Коментарът е от фейсбук/