Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктория и Виктория
Виктория и Виктория

КАТО малка виждах как се роят имената в попфолка и само плачех на майка ми: “Мамо, а ако се появи друга Виктория, аз как ще се казвам.” Явно съм предчувствала още тогава каква съдба ме чака - да не мога да ползвам името си” - тръшка се пред “168 часа” русокосата фолкпевица Виктория.


Тя е убедена, че тъкмо името є носи късмет в кариерата. Въпреки това съвсем скоро русокосата прелест ще бъде принудена да промени славното си наименование.

Още една гиздава фолкдива носи името Виктория. “Аз съм Виктория и точка! Присъдиха името на мен!” - категорична е чернокосата фолкизпълнителка Виктория.

Двете грации от месеци са сплели люти схватки кой има правото да се кичи с името. Талантливите певачки вече успяха да разпалят

жестока вражда

между компаниите си. “Ара мюзик” и “Риъл ентерпрайзис” до ден днешен не могат да се разберат коя от двете трябва да се откаже от името си.

“Последно във ви-бокс видях качена моя песен, но на клипчето беше снимката на колежката. Явно и феновете ни бъркат” - обяснява тъмнокосата Виктория. Според патентното ведомство единствено тя има правото да се представя като Виктория. Въпреки решението на бюрото по авторските права, русата Вики не мисли да се откаже от името си.

“Никой няма да ме принуди да забравя как се казвам! За псевдоним не си и помислям. Виктория означава победа и тъкмо с това име ще побеждавам всичко по пътя си”, категорична е непатентованата Виктория. Неразбориите около името причиняват на прелестната певачка доста затруднения. Русата амбиция заряза фитнеса и се рови денонощно в учебниците по право. Виктория не може да се примири, че ще трябва да се откаже от родното си име.

“Вече имам чувството, че мога

да стана адвокат

по патентно право. Около този случай толкова много се интересувах от закона, консултирах се непрекъснато с адвокатите на компанията. Разбрах, че щом Виктория е името ми по паспорт, няма сила да ме спре да го използвам”, категорична е амбициозната русокоска.

“Изпратили сме на “Ара мюзик” решението на патентното ведомство. Те са длъжни в тридесетдневен срок да сменят името, под което пее Виктория. Ако не го направят, следващата стъпка е наказателно производство”, обяснява Ники Китаеца, продуцент на “Риъл ентерпрайзис”. Той е убеден, че феновете на Викториите вече доста са пообъркани около драмата с имената.

“Толкова много певици има на пазара, че не можем да си позволим подобни неразбории. Ако не си смени името, ще се обърна към адвокатите си. Не ми се иска да има конфликти, но не може току-така да се нарушават решения на патентното ведомство”, категоричен е Китаеца. За разлика от него черната Виктория е

по-склонна

към компромиси.

“Фамилията ми е Борисова, може да се окаже много печелившо и актуално да се представям с нея”, започва да чертае изходи от неприятната ситуация патентованата Виктория.

Ники Китаеца
Ники Китаеца