Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РЕЙТИНГ: Лари Кинг се сбогува с журналистиката, след като шоуто му отбеляза рекорд на Гинес.
РЕЙТИНГ: Лари Кинг се сбогува с журналистиката, след като шоуто му отбеляза рекорд на Гинес.

Едно от най-големите имена в световната журналистика окончателно се сбогува с призванието си. След 25 години на върха Лари Кинг обяви решението си да се оттегли.

“Време е да обърна внимание на семейството си най-после. Отварям нова страница в живота си, в която ще съм най-вече примерен баща и съпруг, човек, който има да връща много на близките си. Гледам смело напред към бъдещето”, емоционално обясни за мотивите си телевизионната легенда.

Кинг се оттегля от журналистиката месеци след като отбележи световен рекорд. Книгата на Гинес отличи шоуто на телевизионната легенда като най-дълго продължаващо предаване с един и същ водещ в същия часови пояс. Зад гърба на тв динозавъра се нареждат над 40 хил. интервюта. Журналистът разбива стереотипи и пренаписва учебници по журналистика. И до днес признава, че никога не си подготвя предварително въпросите и именно в това е тайната на успеха му.

“Ключът е да слушаш и да вникнеш в казаното. Винаги съм си водил само предварителни бележки и никога не съм решавал какво да питам предварително”, разкрива той в биографията си.