Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пълна мистерия обгръща смъртта на 14-годишната близначка Калина от Лозница, която загина в жестока катастрофа по магистралата Шумен – Разград.

Близначката й Елина по чудо оцеля след удара на търговищко БМВ. Автомобилът буквално се е забил и разцепил крайпътно дърво до разклона за село Звегор, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Причина за инцидента е

движение с несъобразена скорост при лоши метеорологични условия,

установили експертите.

Във фаталния 12 юни, два месеца преди рождения ден на загиналата Калина, близначките тайно от родителите си са тръгнали с абсолютно непознат човек – Фикрет от търговищкото село Помощица, с болка разкри пред “168 часа” роднина на опечаленото семейство.

“Казаха на баща си: “Тате, уикенда ще прекараме на басейн в Разград.

Не се притеснявай за нас. Големи момичета сме”,

разказа роднината. Чухме се по телефона с родителите. Те звучаха спокойно. Даже казаха, че момичетата винаги уведомявали родителите си за всичко. Както станало и сега.

Според роднината загадка е защо, след като Калина има сериозен приятел българин, се качва в колата на непознат за семейството мъж, който може да й бъде баща.

“Тази мисъл ме терзае, нямам обяснение и досега”, изплака близката на сем. Христови от Лозница. “Дано не съм права, но не вярвам този загадъчен мюсюлманин само да ги е разхождал във Варна. Не съм наивна, добави жената. Тя категорично отхвърли публикации в медиите, че Фикрет е семеен приятел, който разходил момичетата из Варна и Търговище и после се погрижил да ги върне при родителите им. “Те са в шок. Трагедия е не само фаталният, нелеп край за Калина, а най-вече защо близначките са скрили от родителите си, че в тези страшни времена излизат с непознат човек. Този човек никой нито го е виждал, нито има информация за него. С какво се занимава”, обясняват близки на семейството.

Макар и оскъдни подробности за загадъчния водач на БМВ - то сподели пред “168 часа” кметският наместник на поповското село Помощица – Илия Илиев.

“Нямам контакт с Фикрет. Той е странен човек

Появява се от време на време в селото. После изчезва”, каза селският управник.

Какво си спомни още той за Фикрет и какво казват съученичките на близначките, четете в хартиеното издание