Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Елате, утрепах жена си. Искам да се предам". Тези думи на телефона в полицията в Петрич втрещили дежурния в нощта на 10 август 2014 г. В началото униформеният не повярвал на чутото, но после казал на обадилия се Васил Методиев да чака пристигането на оперативно-следствената група.
Малко след 1 ч в къщата на ул. "Струма" в циганската махала пристигнали дознатели и заварили 38-годишния Васил да пуши цигара до окървавения и обезглавен труп на приятелката му Вишна Герасимова, която е 6 г. по-възрастна от него.
За умишленото убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост - прерязвайки с многократни движения с нож гърлото на Вишна, Васил получи 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор.
Петчленен състав на окръжния съд в Благоевград, с председател Дияна Узунова, го оправда по повдигнатото му обвинение, че е извършил деянието, като привел жертвата в безпомощно състояние - вързал двете й ръце с въже.
Делото за жестокото убийство бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие само в едно заседание. Васил призна вината си,
но отрече да е
прерязвал няколко
пъти гърлото на Вишна
“Ударих я само един път с ножа. Съжалявам за това, което направих”, каза пред съда убиецът.
На кървавата трагедия свидетели няма. Васил и Вишна са били сами в стаята на къщата. Какво е станало между тях във фаталната вечер, се приема само по неговите показания. Веднага след като го арестували, направил пълни самопризнания.
Твърди, че с приятелката си, която е от Благоевград, но от няколко месеца живеела при него, си легнали да спят още в 19 ч. Към полунощ се събудил и установил, че Вишна не е в леглото. Станал и запалил цигара на прозореца. В това време видял, че тя слиза от спряна пред къщата им кола с гръцки номера. Притаил се в тъмното и я изчакал да влезе вкъщи. Когато се появила,
се нахвърлил върху нея с крясъци, че тя му изневерява не за първи път
Вишна пък му се присмяла, ударила му шамар, което го вбесило. Грабнал кухненския нож и го забил в шията на жена си. Тя паднала на земята, обляна в кръв, но продължила да отговаря на обидите му.
Виждайки как кръвта шурти от шията й, взел тениска и притиснал раната. Вишна продължавала да го хока и да буйства, при което той в пристъп на ярост отново взел ножа. С едната ръка хванал главата й, а с другата започнал да я коли още по-ожесточено, докато жертвата спряла да вика и диша. После убиецът забърсал кръвта по пода с мокра кърпа.
Стреснат от това, което е извършил, решил да се обеси. Взел сизалово въже и се отправил към ореха на двора. Закачил го на клон,
но в последния момент
се отказал да сложи
край на живота си
Върнал се в къщата и позвънил на тел. 112.
Обвинението на прокуратурата бе, освен че е убил жената по особено мъчителен начин, и че го е направил, връзвайки ръцете й с въже. За това обаче съдът не намери категорични доказателства. Убиецът е с чисто съдебно минало, показва справката за съдимост.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд.
Васил Методиев ще трябва да плати и обезщетение за нанесените неимуществени вреди на
пет от 12-те деца на Вишна
Всички те - 10 момчета и две момичета, са от законния й мъж Емил Герасимов, който починал година по-рано.
Юлиян, Мартин и Ася ще трябва да получат по 20 хил. лв. За Камен са определени 10 хил. лв., а за 12-годишната Соня, на която настойник е вуйчо й, съдът определи 40 хил. лв. Осъденият ще трябва да плати и около 7000 лв. разноски по делото. Най-малкото дете на Вишна е на 6 г. Три от непълнолетните деца са в дом за деца, лишени от родителски грижи, други са дадени на роднини за отглеждане в Сандански и Благоевград.
Най-големият син е Юлиян Герасимов, на 30 г., който живее в размирния кв. Кремиковци в с. Гърмен. Юли е добър музикант, занимава се и с озвучаване на сватби и други тържества. Има съпруга и три деца, едно от които носи името на майка му. Юли твърди, че през деня преди убийството майка му си е била в Благоевград. Пристигнал приятелят й Васил да я вземе и я откарал в Петрич. Часове по-късно се разиграла жестоката трагедия. Чул е, че преди да бъде убита, тя е била
пребита от Васил и изхвърлена на улица
в махалата
Верни ли са обвиненията от страна на Васил към майка му, че е излязла вечерта, за да отиде някъде с любовник, четете в хартиеното издание на в. "168 часа".