Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Твърди се, че първият политически мъж, прекрачил прага на пророчицата, е цар Борис III, който идва в родния й град Струмица, Македония, през 1942 г. и чука на вратата й, за да попита за изхода от Втората световна война, Мистерия е дали тази среща наистина се е състояла, защото не е документирана. Самата пророчица е разказвала за нея .

Ванга му казва: „Расте твоята държава, разпрострял си се много нашироко, но бъди готов да се събереш отново в орехова черупка. Помни датата 28 август.” Царят, който чрез съветника си о.з. подполковник Любомир Лулчев е свързан с Бялото братство на дъновистите, излиза от къщичката смазан. Той умира на 28 август 1943 г. следващата година, погребан в ковчег от орех. А след още една година държавата наистина се свива в ореховата си черупка.

Споменатият подполковник Лулчев твърди, че предсказанието на пророчицата съвпада с изготвен от самия него и предаден на царя хороскоп, който също предвижда евентуална смърт на Борис на 28 август. Съветникът потвърждава това и в показанията си пред Народния съд, а думите му и до днес би трябвало да се пазят в Архива.

Когато коронясват малкия Симеон II, Ванга съветва близките му да вържат червена панделка на леглото му. Тя е споделяла: "Идваха да ме питат за него тогава хора от двореца. Казах им да му вържат червена панделка над люлката, но не ме послушаха." Не го правят по обясними причини, връзват лилава.