Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка направена от санитарка показва безпомощния пилот в болничното му легло
Снимка направена от санитарка показва безпомощния пилот в болничното му легло

Никакви добри новини няма за възстановяването на легендарния Михаел Шумахер, състоянието на когото продължава официално да се пази в дълбока семейна тайна. Но според лекарите шансовете пилотът на “Ферари” и “Мерцедес” някога да излезе от изкуствената кома, в която лекарският екип го държи вече 863 дни, са равни на нула.

Достъпът дори и на най-близките му приятели до семейното имение на германеца в Швейцария е сведен до абсолютния минимум, а единствените, които могат да влязат до специално обзаведеното с болнична апаратура за поддържане на жизнените функции на пилота, са жена му и децата на Михаел.

Звездата на Ф1 стана жертва на нелеп ски инцидент на 29 декември 2013 г. в Дент де Бургин, над Мерибел (Френските Алпи) и три дни преди своя рожден ден пилотът бе откаран с тежка мозъчна контузия в болницата на Гренобъл.

През всичките тези близо две и половина години информацията за това как и колко бързо се възстановява Шуми бе продукт колкото на силното желание атлетът да се възстанови, толкова и на спекулации, някои от които граничещи със 100-процентова глупост, че един ден дори ще седне в болида.

Почти едновременно преди дни четири независимо едно от друго издания – “Диарио Спот” (Испания), “Кориере делло Спорт” (Италия), „Ле дерние еър и американският “Всекидневни новини” цитират анонимен лекар, който е участвал във възстановителните процедури на германеца.

Според него нараняванията по черепа и мозъка на пилота били толкова сериозни, че единственото, което може да го спаси и остави жив, е истинското чудо.

Казаното от доктора категорично опровергава всички предишни обяснения за постепенното връщане на Шуми към живот или това, че той реагирал на присъствието на най-близките си у дома.

След преместването на пилота в имението му в Швейцария и след специално построената и оборудвана за него реанимация, фамилия Шумахер започна да плаща по $ 27 000 месечно за трите смени на лечебния екип, който обслужва Шумахер.

Сериозността и липсата дори и на малко подобрение у него се признава от най-близкия му приятел и спортен мениджър във “Ферари”, а сега президент на ФИА Жан Тот.

По време на неговата визита на сицилианското състезание “Тарга Флорио”, Тот е заявил: “Ние може да изпрати само най-добри пожелания към него и семейството му, които вече имат много по-важна битка.” По-кратък е коментарът на бившия шеф на “Ферари” Лука ди Монтедземоло: “Не е добре”.

Какво казва адвокат близък до фамилията Шумахер за състоянието на прочутия пилот, четете в печатното издание на в. "168 часа"