Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата обвинени до момента за убийството на 13-годишната Александра от Провадия буквално са водили за носа полицаите, които са издирвали момичето 22 дни.
През това време съседите на семейството на изчезналото дете са искали пари и от бабата и бащата на детето, за „да го намерят”, споделиха потресените родственици със „168 часа”.
Като в посредствено криминале
Издирването на Александра е сюжет като за посредствено криминале. За това са категорични и полицаи, и странични наблюдатели. За жалост и за разлика от книгата в живота последиците са реално трагични.
Най-елементарната схема – последният, бил с изчезналия, най-често е виновен за липсата му и винаги намира начин да е близо до разследването, за да знае какво се случва и да има повод да манипулира полицията.
Това накратко се разиграва 22 дни в Провадия.
Едно скромно момиче излиза от дома си по анцуг, за да пие кафе “със свако си”
За поканата научава от съседите си, с които я дели една стена. Момичето и съседите й – младо „семейство” от 2 месеца, тръгват към кафето. За да стигнат до него, тримата трябва да минат през малък парк в центъра на Провадия, в който е изоставената сграда на заведението „Ловен дом”.
След няколко часа семейството на Александра, притеснено, че я няма, разбира от съседите, че по пътя са се разделили и тя се е качила в сива кола. Каквато впрочем има и свако й.
Роднините
Близките твърдят, че още същия ден са подали сигнал в полицията, че момичето е изчезнало, и се надяват служителите на реда да я намерят. Александра е дете на родители гурбетчии. Живее нормално, но за зла участ е от малцинство. В обществото й е обичайно на нейната възраст „да бягат, за да се женят”.
Първо решихме, че са я откраднали за това. Чакахме да се обади, но на втория ден вече беше ясно, че не е така, защото никой не ни каза, че е станала снаха някъде.
Притеснявахме се. Тя не е такова дете, да излиза, да ходи без разрешение и сама където и да е. Споделихме и с всички съседи и роднини. Ако някой нещо знае – да ни каже.
В първите дни Красимир и Ивалена идваха при нас и слушаха какво коментираме. Предполагахме, че свако й е замесен.
Той и баща й имаха скандал преди месец и оня се беше заканил да му почерни душата за цял живот Съседите все повтаряха : „Да, с нас тръгна, но се разделихме, не знаем къде е!” Десетина дни по-късно Красимир поиска пари и кола, за да я издирва той. Беше сигурен, че

ако му платим, ще я върне жива.

Всеки ден ходехме в сградата на „Ловен дом”. Врачка ни каза, че там ще намерим детето! Живо! Ходехме с фенерчета да я търсим. Влизахме в мазата, в тоалетните, нямаше нищо.
Само в понеделник не отидохме, защото баба й беше при началника на полицията да му разкаже какво ново е научила за изчезването на Александра.
Когато отидохме във вторник, вече имаше полиция и не ни пуснаха. Веднага се сетихме, че Александра е вътре. Като разбра, че не е жива, баба й припадна.
Не вярваме, че Красимир и Ивалена без чужда помощ са убили Александра. Имали са съучастник. То
детето само няма да влезе
в тоя коптор, насила е било Ама наблизо има детска площадка. В 11 ч е пълно с ученици, които минават за училището, и майки с деца, които си играят. Все някой щеше да я чуе, че вика. Вероятно са я убили някъде другаде и са докарали после тялото на това място. Иначе, няма как да не сме го видели толкова дни.
Красимир и Ивалена откраднали златните й обеци, пръстен и синджирче. Продали всичко за 160 лв. Вечерта отишли на дискотека.
Ивалена си купила телефон.
Двамата с Красимир са наркомани. Пушат трева, ако имат пари, си купуват хапчета. Уж щяха да се женят, а Красимир й намира клиенти за секс за по 20 лв. С тия пари преживяват. Иначе живеят в страшна мизерия.

Четете още в печатното издание на в. "168 часа".