Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какви хора стават терористи

Ние се питаме какви хора стават терористи? Мюсюлмани? Но в света има 1, 5 милиарда мюсюлмани. Ако теорията, че ислямът е причината за тероризма, всичките те щяха да са фанатици и даже терористи. И не от сега, не от оня ден, а от векове щяха да са до един терористи. Така че проблемът не е в исляма, а в това как дяволът чете евангелието/корана. Да не говорим, че вътре в исляма, както и в християнството, има много течения и секти.

От профила на ислямистите терористи се вижда, че това са обикновено хора, родени на Запад, живели на Запад, но от арабски произход. Според мен това са хора, расли в културен вакуум. Нито са станали част от западната, нито някога са били част от културата на родителите си. Почти винаги те произлизат от семейства на не особено религиозни родители мюсюлмани и като деца даже не са ходили в джамия. Те не са много добре запознати с религията и културата на своите собствени родители, защото я познават повърхностно и само от ваканциите си в родината на родителите си. Но те не са станали и истински западни хора, по ред причини: бащата се е трудил, за да осигури препитанието на семейството, майката често не научава местния език, бащата го владее слабо. Те ходят на училище, но често това става в кварталното училище, където мнозина са като тях - деца на емигранти, на гастарбайтери, на гурбетчии. Живеят бедно, понякога са свидетели на фрустрацията и гнева на околните от този факт. Трупат комплекси за малоценност, трупат в душата си озлобление и избиват комплексите си с агресия. Те са чудесни гостоприемници за антизападната пропаганда. И промиването на мозъците им не е трудно. Това е профилът на най-често срещания терорист ислямист, което не значи, че няма изключения.

Към факторите, които „произвеждат“ терористи трябва да добавим и кръстосването на пътя на наркотрафика със салафизма (учение за „чистия“ ислям) в квартали-гета като печално известния вече Моленбейк в Брюксел.

Що се отнася до глупостта: „Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани“, напомням, че десетилетия наред Съветският съюз безогледно практикуваше терор навсякъде по света, а след Втората световна война СССР и сателитите му "изнасяха революции" по цял свят и създаваха лагери за обучение, вкл. на арабски терористи. Че държавно- спонсорираният и инспириран от Кремъл тероризъм продължава и в наши дни (например, убийството на Литвиненко, заради което руските терористи поръсиха половин Лондон с полоний 210 и изложиха на риск здравето на хиляди хора).
Да не изброяваме всички терористични убийства и атентати, зад които стои Коминтерна, но няма как да не споменем чудовищният атентат в църквата „Света Неделя“ в София през 1925, когато загинаха над 150 души и бяха ранени над 500.
А нека да не забравяме и анархо- тероризма, тероризма на Червените бригади, на ИРА, ЕТА , да не пропуснем и еко-тероризма и пр.
Така че тероризъм има всякакъв и това което трябва да се прави е да се предотвратява промиването на мозъци и радикализирането на пишман мюсюлмани.