Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наблюдаваме няколко боя на пътя, кой от кой по-кошмарен, нелогичен и неприятен. В държавата като цяло за мен е очевидно, че има напрежение и то нараства. Рано или късно няма как да не намери своя отдушник, и той може да дойде по няколко канала.

Единият са пътищата. Виждаме всеки ден безумни изстъпления.

Автомобилът по принцип

дава възможност

за нарушение

на правилата

Когато виждаш, че арогантните нарушители не се наказват, ти идва и ти да нарушаваш.

Второ, едно от нещата, които най-много липсват в държавата, е справедливостта. Някои казваха, че ще я възцарят, но не само я няма, а все по-малко я има. Не я създават съответните органи, като се започне от парламент, президент, правителство, правораздавателната система. След като я няма, идва законът на джунглата. Казваш си: “Като няма кой да ме защити, сам ще го направя.” Дори на най-кроткия и възпитан човек понякога му идва да хване дървото и да се саморазправи, да въздаде справедливост.

Отгоре на всичкото, когато вижда, че справедливостта е изродена дотам, че не се вижда и престъпниците от най-високите етажи на властта до най-долу в социалната йерархия не си получават заслуженото, човек си казва: “Аз ли съм последният балама, който ще спазва закона?”

Всичко започва от най-високо - от държавниците,

които нарушават правила. Оттам, колкото и да изглежда пишман философски и най-общо казано, надолу избива във всякакви неща. От сорта на неспазване и погазване на закони.

Бойко Борисов вози в джипката Дейвид Камерън и казва, че е гласувал за Фандъкова, е едно и също неспазване на правилата. Не говорим за Авиоотряд 28 и сума ти полети с цивилни и военни самолети, които са изпълнени в нарушение на правилата. Никаква санкция няма за това. По тази логика, след като най-силният човек в държавата не спазва правилата, всеки има оправдание да го прави. А иначе органите трябва да кажат дали премиерът спазва законите. Самият той каза:

“Знам, че не е правилно да карам британския премиер Дейвид Камерън с джипа, но го возих, за да му покажа границата.”

По силата на тази логика и Волен Сидеров ще прави, каквото си иска и години няма да има наказание за него, както и все още няма. Сега му повдигнаха 5 обвинения. Може и 55 да станат. Обвинения имаше и срещу Бойко Борисов, като беше в опозиция, а като се върна на власт, ги скатаха.

Така е в държавата. Неспазването на правилата, побоищата по пътищата, бруталните издевателства над стари хора се оказват най-нормални неща.

И така ще я караме,

тъй като не се вижда

надежда отникъде

И Европа, която пише доклади, се оказа стара, дърта Европа, която, освен да пълни памперсите си, за сериозна и отговорна работа като че ли не става.

Другото, което е ненормално у нас, е, че хем няма полицаи, хем има три пъти повече охранители. Това е огромна въоръжена армия, а няма кой да свърши елементарни неща в сферата на сигурността. От една страна, МВР плаче, че няма пари, от друга - едно от най-идиотските неща е, че почти половината от камерите по пътищата не работели. И дават свръхкретенското обяснение, че документи е подала само една фирма и не могат да изберат изпълнител.

Такова нещо само милиционерски мозък може да измисли. Ами променете закона, бе, да ви се не види! Миналата година МВР имаше 80-90 милиона лева несъбрани глоби за пътни нарушения. Сега сигурно са над 100 милиона. Като не може да си събира глобите, за какво говорим? Каква работа може да свърши и кого може да изплаши? Ясно е, че само Бойко Борисов може да уплаши хората. А освен това те знаят, че като преградят Орлов мост, т.нар. реформа отива на кино. И нещата приключват.

Българинът по природа

не е хулиган

Той е много хрисим, уплашен и страхлив човек.

Решението на проблема с хулиганството е някой интелигентно да направи смислена реформа, така че да промени и условията за работа, и заплатите на полицаите. За да работи МВР.

Освен това какъв е този страх от разширяването на неизбежната отбрана? По света практиката е ясна. След 22 часа вкъщи да имаш право да застреляш, без да носиш отговорност, ако някой влезе неканен. Да знае, че може да намери смъртта си там.

Дотам сме го докарали. Значи един може да бие, да изнасилва без последици, а друг да не може да стреля. Защо? Нали частната собственост е неприкосновена? Крути мерки трябват. И то всякакви. Може да се разрешат доброволни отряди, така че на хората да им се създадат условия за самозащита. Иначе е очевидно, че не става.

Ако знаеш, че те чакат от 6 до 10 г. затвор, ако набиеш човек, ще тръгнеш ли да биеш? Ако ги закопчаят биячите от околовръстното за 3 г., ще скочат ли да бият следващия път? Ще си помислят.

Само че не го правят.

Става дума за

закони и за пари

А както казва Кънчо Стойчев, най-важните неща не искат пари, искат промяна на правила, закони и наредби, отмяна на спирачки пред бизнеса и пред инициативността на хората. Цяла серия от мерки може да се вземат, които не искат пари, а воля, но воля в тази политическа класа няма. Всичко нормално и добро са го съсипали в зародиш.