Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Местата, на които няма карта, крият военни бази, ядрени обекти, резиденции и добре охранявани затвори

Въпреки повсеместната дигитализация на земната повърхност все още има някои области на Земята, които не са обхванати от Google maps. Причината - те са редактирани умишлено от властите в съответните страни.

На пръв поглед в географското приложение на търсачката Google има всичко - от най-големите градове до повърхността на Марс. Въпреки това има поне 20 места, които няма да можете да видите там.

Начините за прикриване са различни. При някои картинката е много замъглена, други са оставени като черни петна, а при трети просто е копирано произволно друго място от картата със съвсем различен релеф.

По такъв начин, с копиране и пействане на друга част, от картата е скрита сградата на щаба на НАТО в Португалия. Доста грубо с големи цветни петна е заличена и авиобазата Фолкел в Нидерландия. И вероятно това е нормално, тъй като според изтекли в “Уикилийкс” грами

в нея се съхраняват

ДВОРЕЦ: Резиденцията край Москва, за която се твърди, че е на Алексей Милер, също е невидима.
ДВОРЕЦ: Резиденцията край Москва, за която се твърди, че е на Алексей Милер, също е невидима.

ядрени бойни глави

Вероятно по същата причина липсва и френската военна база в Реймс. Частично избелено на дигиталните карти е и военното летище Рамщайн в Германия. То беше използвано при операциите в Ирак и лесно би могло да стане цел за терористите.

Разбира се, повечето от секретните зони са свързани с отбраната на съответните страни, но не всички са военни обекти. Такъв е случаят например с

къщата на руския газов

бос Алексей Милер

КОНСПИРАЦИЯ: Инсталацията HAARP също не е изобразена на картата.
КОНСПИРАЦИЯ: Инсталацията HAARP също не е изобразена на картата.

Всъщност става дума за грамаден дворец в имение, разположено на 32 хектара в близост до село Бережки. Мястото, намиращо се в Московска област, е наричано още Милерхоф по аналогия с Петерхоф и има обширен парк, пълен с изкуствени хълмове, водопади и тераси, но така и не може да се види с Google Earth. В същото време от “Газпром” официално отричат шефът им да притежава такова имение.

Съвсем разбираемо голяма част от заличените обекти са свързани с ядрената енергетика. Пример в това отношение е атомната електроцентрала “Сийбрук” в щата Ню Хемпшир. Подобен е случаят и с АЕЦ “Маркул” във Франция. По аналогични причини са замъглени и много от атомните централи в други страни.

Едно от местата, засегнати от цензурата е и унгарската нефтена рафинерия Сазхаломбата. Вместо промишлени сгради на нейното място в Google Еarth се вижда само равна зелена трева.

"Хълмът" или както е известен още поправително общежитие Елмира също е невидим. Този строго охраняван затвор се намира в северната част на щата Ню Йорк и най-вероятно притесненията на властите от евентуално бягство организирано с хеликоптер са причина той да не се вижда на картите.

Друг известен с високата си степен на сигурност затвор, този в ирландския град Портлийш на пръв поглед се вижда добре на детайлните изображения. Според запознати обаче сградата, която е снимана е стара и само едва забележими цветни линии издават, че

съвременната снимка

на зданието е скрита,

така че никой да не може да планира бягство оттам.

СЕКРЕТНО: Обширна област в Чукотка липсва на сателитните снимки в Google.
СЕКРЕТНО: Обширна област в Чукотка липсва на сателитните снимки в Google.
На сателитните изображения не може да бъде видяна и инсталацията ХААРП (програма за високочестотни активни изследвания на полярното сияние) в Гакона, Аляска. Спорната система и тестовете на йоносферата, които се извършват с нея и без това си навлякоха обвиненията на скептици и привърженици на конспиративни теории, които я винят за всичко - от наводения до земетресения във всички точки на света, въпреки че няма доказателства.
СКРИТО: Дебела черна линия на картата на територията на инуитите в Северна Канада.
СКРИТО: Дебела черна линия на картата на територията на инуитите в Северна Канада.