Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Държавата на война с частните армии. 400 кортежа с биячи действат на пътя. Ето кои плащат за "охранителните" паради

Силовите кортежи с мутри по пътищата, които създават напрежение в движението, влизат в конфликт с околните шофьори и нерядко упражняват насилие върху тях са над 400 в цялата страна. Най-често охранителните "паради" били заради наркодилъри, сутеньори, "експресни" силови бригади и "домашни любимци", както наричат в ъндърграунда синчетата на олигарси и внезапно забогатели бизнесмени.

"Анализът ни показва, че става въпрос преди всичко за охраната на ключови наркодилъри и оборотни сутеньори в големите градове, както и за силови бригади, които работят за тях - коментират от МВР за "168 часа". - Те се движат в пакет като мутрите навремето и демонстрират навсякъде специфичния вид охрана, който прилагат. Този мутренски стил все още е характерен за организираните престъпни

групи, в които има ясна централизация, йерархия и лидер.

При наркодилърите демонстративният стил се налагал най-вече заради рисковете за тях от страна на конкуренцията, а при сутеньорите в голяма степен и

за респект към клиентите, които понякога излизат от контрол с проститутките

под влиянието на алкохол и стимулираща дрога.

Не по-малка социална група, която създава постоянно проблеми не само по пътищата в цялата страна, но и в заведенията, обаче според източника ни са и т. нар. домашни любимци, както в престъпния свят наричат синчетата на олигарсите, които от години се движат с голяма охрана и непрекъснато предизвикват инциденти.

Те били дори по-рисков контингент от класическите престъпни групи.

От МВР отчитат много по-силна дискретност от страна на контрабандисти от голям калибър, от крадци на ДДС и оборотни автоджамбази, които иначе изкарват огромни парични средства, но предпочитат да не бият на очи. Като цяло обаче във всеки конкретен случай всичко зависи от боса на групата.

Имало и много такива, които упорито избягвали да влизат във физическа разправа със случайни хора, въпреки че се движели в конвой от по няколко коли.