Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди 25 години лидерът на СДС Филип Димитров пръв издигна призива България да стане НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. Призивът му се превърна и в основен лозунг на предизборната кампания 1991 г. Много политици и "независими" медии тогава се присмяха...

Пак Филип Димитров, но вече като новоизбран министър-председател, пръв тогава призова за борба с мафията. Много... също се присмяха... Нямало такава в България...!?

Е, доживяхме днес издънките на мафията и наемниците на "Мултигруп", които участваха в свалянето на първото демократично правителство, да учредяват партия "НОРМАЛНА ДЪРЖАВА"!?

Това, че срам нямат е ясно!

Но след като се накрадоха, поне да не плагиатстват!!!

И ще завърша с цитат (по учредителя Георги Кадиев), защото:

"Гущерът още не си е откъснал опашката"!!!

Ще трябва да поясня за по-младите.

През март 1995 г. в. "Дума" публикува програмна статия на Илия Павлов. В нея президентът на "Мултигруп" описва до каква степен се е организирала престъпността у нас и дава напътствия как държавата да се справи с нея.

Истинският автор на статията е младият тогава журналист от в. "24 часа" Георги Кадиев, който пише статията по поръчка на Димитър Иванов, тогавашен вицепрезидент на “Мултигруп” и бивш шеф на 6-и отдел на 6-о управление на ДС.

В статията се развива идеята, че държавата трябва да даде възможност на престъпните групировки да се легализират и да се отърсят от незаконния си бизнес, „тъй както гущерът къса опашката си”. По-нататък Илия Павлов предлага сътрудничеството на групировката „Мултигруп” с държавните структури в борбата с престъпността!!!

26 години по-късно гущерите са се угоили, а на мястото на откъснатата опашка са покарали десетки други. Но дали са останали НОРМАЛНИ и ПОМНЕЩИ в нашата горка България?

Текстът е от профила на автора във фейсбук