Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близо 10 хил. файла с гнусни сцени открити в лаптопа на русенец

Cпециализиран софтуерен продукт, предоставен безвъзмездно на нашето МВР от ФБР, улови разпространение на детско порно в интернет.

Отделът по противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца в сектор “Киберпрестъпност” на ГДБОП разкри и разобличи 35-годишен русенец, живеещ в Петрич, че разпространява гнусни кадри и видео с деца на възраст от 10 месеца до 14 г.

Антимафиотите ползвали специализиран софтуерен продукт GOON-Gigatribe Online Offender Notifikation" (ГУУН-Гигатрайб Онлайн Офендер Нотификейшън) за мониторинг на Gigatribe (Гигатрайб) мрежата, с цел откриването на потребители от цял свят, и в частност от България, които разпространяват материали със сексуална експлоатация на деца. Това стана ясно на делото в Районен съд - Петрич.

Програмата Gigatribe позволява след напълно безплатна и свободна регистрация потребители да създават

свои профили и да споделят помежду си папки с “приятели”

в частна Р2Р връзка среда, съдържащи различни файлове (документи, видео, снимки и др.). Ползвайки възможности на софтуерния продукт, служител от сектора е установил потребител nudebo в Gigatribe от българското интернет пространство. При разглеждане на профила му на 3 февруари 2015 г. е споделил 7 броя папки, съдържащи над 100 броя снимки, показващи открита сексуална експлоатация на деца на възраст до 12 години. Използвайки ресурсите на софтуера Wireshark (специализиран софтуер за извършване на мониторинг на всички интернет кънекции на LAN интерфайса на компютъра, на който е инсталиран), полицаят от отдела в реално време е направил запис върху диск на снимките от потребител nudebo.

След разпореждане на Софийски районен съд е изискана справка от доставчика на услугата, като в отговор е посочено, че потребител по договора с този IP адрес е Трайко Х., с адрес в Петрич. При незабавна проверка на адреса се оказало, че там такъв човек вече не живее. През юли м.г. било установено, че Трайко се е преместил и ползва под наем апартамент на друг адрес в южния град, без да е адресно регистриран.

Младият мъж е

от Русе, не е женен, работи в шивашка фирма в южния град,

а баща му живее в петричко село.

При извършено претърсване в апартамента полицейските служители открили и иззели преносим компютър, който ползвал карта на мобилен оператор за интернет. При обиска мъжът оказал съдействие, като доброволно е представил паролата от компютъра. В диска с обем 5,76 GB са открити подпапки с порноматериали.

Видеотехническа експертиза е установила, че в лаптопа има общо 9598 файла, представляващи снимки и видеоклипове със сексуално насилие върху деца. Чрез интернет мрежата Трайко е разпространил общо 141 броя от тези файлове.

Съдържанието

им е изключително брутално

Имало деца в композиция с възрастен мъж, които сравняват половите си органи, анално проникване в дете, деца които се галят, целуват, опипват и проникват анално едно в друго, орален секс между деца и деца и възрастни мъже, деца на възраст от 4-5 до 10-14 г., които правят или се опитват да правят секс и др. На около 20 снимки има деца, които са вързани с въжета или специални устройства за садомазохистични действия. Имало актове с животни, секс на момче с куче, дете, което прави фелацио на куче, и друго, което е насилвано от куче и др. сцени на сексуален садизъм.

При разследването, приключило само за няколко месеца, станало ясно, че в началото на 2015 г. Трайко започнал да изпитва любопитство към порнография с участието на деца

Той свалял и записвал от интернет файлове със снимки и видеоклипове с порнографско съдържание. Знаел е, че съхраняваните материали ще бъдат разглеждани и споделяни от неговите “приятели”, които могат да влизат без ограничения в компютъра му, когато той е в интернет. Обвинен е в разпространение на 141 броя материали и притежание на около 9600 броя.
В хода на разследването е изготвена съдебно-психологична, съдебно-психиатрична и сексологична експертиза.
Вещите лица
са установили, че мъжът е всестранно ориентиран,
с нормални интелектуални възможности и няма данни за психическа и физическа зависимост към психоактивни вещества - нарокотици или алкохол. При разговорите с медиците той обяснил, че не е сигурен за сексуалната си насоченост, и вещите лица предполагат, че най-вероятно е с хомосексуална ориентация.

Цялата история на Трайко и какви са присъдите за разпространение на порнографски материали чрез интернет у нас последните години - четете в хартиеното издание на "168 часа".