Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един стар афоризъм гласи, че високите морални принципи са много лесно нещо.

Всеки отлично знае как трябва да изглеждат при другите. Разбира се, казано е и в Евангелието лично от Христос, да не гледаме сламката в чуждото око, а гредата в нашето. Той лично ни предупреждава да не бъдем лицемери. Нека сега да видим такива ли сме с кмета Евстатиев и 16-годишното момиче.

Ако влезете в нощен бар, почти сигурно ще видите ученици в него. Никой не е възмутен, не ги съдят.

Ако се разходите по заведенията, ще видите момичета на видима училищна възраст с чичковци, които могат спокойно и да са им бащи. Няма възмутени, нито съдебни дела.

Ако влезете в родилно отделение на болница, ще видите момичета на 16, които раждат, предимно от ромски произход. Никой не се тревожи от кого точно са забременели, не ги съдят, даже и да е от роднина.

Ако се вгледате в автомобилите на пътя, в по-добрите ще забележите как поовехтели плейбои возят непълнолетни трофеи на предната седалка. Не само че не ги осъждаме, предмет са на пиперливи коментари и лека завист.

Ако минете покрай училище в междучасие, ще видите момичета с деколтета и къси поли колкото искате. И те ще ви видят, стига да сте със скъпа кола. И ще се запознаете, няма проблем.

Ако посетите ловна хижа, където важните и влиятелни мъже на републиката си почиват, след като са се насладили на своето ловно хоби, ще установите, че ловът не е само за животни. И че бракониерите не преследват само маломерен дивеч.

Ако погледнете записите от камерата над рецепция в скъп хотел, ще установите, че е станал пионерски лагер, да ползвам стария термин. Учудващо е колко единични стаи са пълни с двойки, но това не е проблем, не се разследва от прокурори.

Ако изобщо си направите труда да видите истинската картина, тя ще се окаже пред очите ви. Непълнолетни момичета правят секс с възрастни мъже навсякъде. Всеки ден, във всеки град, срещу всичко - пари, почерпка, подарък, почивка в скъп курорт. Даже и понякога само за кръгче в скъп автомобил.

Разбира се, когато го направи бивш червен кмет е много дразнещо, и с основание. Политиците би трябвали да ръководят чрез пример, изискванията към тях са такива. Личният им живот, както и сексуалният, са наблюдавани и коментирани далеч повече от тези на останалите граждани. А когато извършат престъпление, какъвто вероятно е този случай, искането за справедливо наказание става обществена кауза.

И също така се разбира, че една грешка не е основание за правенето на друга, стар принцип. Това, че други застаряващи типове спят безнаказано с малолетни, или непълнолетни, което може да е законно, но недостойно, не дава право на останалите също да безчинстват.

Истината обаче е друга - ние знаем, че децата ни спят с чичковци. Виждаме го, чуваме за такива ,,победи" на сенилни коцкари, съмняваме се откъде са бижутата и дрехите на комшийското момиче, след като знаем доходите на майка ѝ. Тайно се досещаме за какво става дума. когато я оставя пред блока черна, скъпа лимузина. Когато качи снимка в профила си във фейсбук от скъп бар или хотел на морето. Когато я виждаме в сепарето с голяма и разнородна компания, но тя е точно до дъртака. Когато се изправи и леко преплете крака, въпреки че уж алкохол не ѝ сервират.

Ние знаем, че момичето в Стрелча спи с кмета. И си мълчим. затова ако стане проблем, първи скачаме и крещим за възмездие.

Защото сме мълчали дълго, та сега ни се крещи, да наваксаме. И да изперем съвестта си. Защото педофилията е не само приета, тя е и платена тук. А пари ние обичаме. Пък и не миришат, да завършим пак с клише.

Текстът е от блога на автора "Хипотези"