Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Затворът в Бобов дол.
Затворът в Бобов дол.

Затворници опитват да си направят ракия зад решетките в Бобов дол. Това стана ясно на дело в съда в Дупница за обжалване на наказание на лишен от свобода.

На 22 ноември м.г. между 21,40 и 22,40 часа при обиск и претърсване в спално помещение, в тоалетната са открити 6 броя пластмасови бутилки по 2 литра пълни с джибри. Бутилките били скрити в кухина зад тоалетната чиния. Затворникът Георги Д. признал, че са негови. Заради това нашушение на дисциплината, е получил заповед за 5 денонощия в карцера.

Той обаче обжалвал в съда наказанието. Пред магистратите обяснил, че бил заплашван от лишения от свобода Антон В. да признае, че забранените вещи, които държи, са негови.

Антон също получил наказание да лежи в карцера, защото заедно с Георги са пазарували с една карта и са купили захар за влагането й в заготовка за алкохол, но били разкрити от надзирателите.

Съдът отказа да отмени наказанието на Георги, защото той действително е нарушил дисциплината. В същото време имал и други 11 заповеди за наказания, но те не са дали резултат в посока позотивна промяна на поведението му.

Миналото лято в шкаф на друг осъден бяха открити три пластмасови бутилки по 6 литра, също пълни с джибри. Затворникът Емил Р. се оправдал, че това било компот-ошав, който си сварил със сушени плодове, донесени му на свиждане.

Друг затворник пък също ще лежи в карцера, но за обида към медицинската фелдшерка. На връщане от дело в съда при преминаването през КПП-то на затвора, Иван Ж. видял медицинското лице, обърнал се към свой съкилийник и подметнал, че "може да я награбим". За това дисциплинарно нарушение е изолиран в наказателна килия за 5 дни, като съдът потвърди наказанието.