Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Миланов
Пламен Миланов

Мистериозната смърт на основния свидетел по делото срещу Братя Галеви - Пламен Миланов, продължава да е най-коментираната тема в Дупница от последния ден на миналата година досега.
Версиите са нещастен случай или убийство. От убийство заради показанията му срещу Братя Галеви до такова, свързано с разрастващия се бизнес на Миланов в последните години. Освен таксиметровата дейност той и близките му са придобили недвижими имоти. Извършвал е строителни дейности, станал и представител на мобилен оператор. Смята се за един от най-заможните дупничани, като се твърди, че е работохолик и всичко, което е постигнал, е благодарение на "двете му ръце".
Подготвял е документи за строителство на хотели
край Сапарева баня
На 30 декември сутринта 49-годишният Миланов излиза от дома си в с. Палатово и отива към един от офисите в Дупница. По същото време и 35-годишната му служителка Теодора Димитрова също излиза от апартамента си за работа. Двамата се срещат на последния, пети етаж на сграда в центъра. Там Миланов има няколко помещения, пригодени като апартамент.
През целия ден телефоните им не отговарят. Надвечер роднините им подават сигнали в полицията. Таксиметров шофьор казва на 20-годишния син на бизнесмена - Димитър, че колата на баща му е зад сградата на бившия битов комбинат. Синът се качва до последния етаж и
към 20 ч открива безжизнените тела на баща си и служителката му
По тях няма следи от насилие. Аутопсията показва задушаване с въглероден окис.
"Помещението не е имало електрическо захранване и се е използвал бензинов генератор. Според предварителна информация смъртта е причинена от задушаване от отоплителен уред. Разследването е възложено на следовател, назначени са химическа и съдебномедицинска експертиза" е съобщението на окръжната прокуратура в Кюстендил.
Заради липсата на ток на етажа е ползван генератор. При работата му през ауспуха излиза отровният газ, затова уредът трябва да се поставя в проветриво помощение. Генераторът обаче е бил в стаята, където двамата са починали. Захранвал е мрежата, а оттам е работел и климатик.
"Никой в Дупница не вярва, че Пламен е починал при нещастен инцидент. За мен това е убийство. Мафията е отмъстителна. Не зная кой го е извършил, но е свързано с делото срещу Братя Галеви. Няколко пъти, докато течаха делата в съда, те се обръщаха към мен и Пламен с думите:
"Вие двамата сте мъртви." Някой е пуснал газ в помещението,
където бяха открити с Теодора", смята Антонио Якимов, таксиметров шофьор, друг от основните свидетели срещу дупнишките ексбарети.
Допуска, че убийството е извършено професионално, така че да прилича на нещастен случай. "Галеви ги няма, но хората им са тук и духът им витае в града. Пипат с бели ръкавици. Знаех, че нещо ще ни се случи, защото нашите показания ги "заковаха". Притеснен съм за живота си", допълва Якимов.
Други дупничани смятат, че ако действително става въпрос за убийство, то не е свързано с показанията на починалия срещу Галеви, а има общо с бизнеса му. В последните години Миланов е работел с голям размах.
През октомври 2015 г. излиза решение на областната дирекция "Земеделие" в Кюстендил за промяна на предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди и утвърждаване на площадки и трасета за елзахранване и водопровод в местността Ридо край Сапарева баня. Утвърдена е площадка за проектиране на хотел, с която се засягат 1383 кв. м земеделска земя на Пламен Миланов и жена му Елеонора. Със същото решение е утвърдена и площадка за хотел в тази местност, с която се засягат 5799 кв. м земеделска земя, собственост на майката на Миланов Сангя Иванова.

Какъв общ бизнес е имал задушеният с човек приближен на Галеви, четете в печатното издание на в. "168 часа"