Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адам Персенски, зам-министър на здравеопазването, официално заяви, че в МЗ че не ги интересува дали данъкът "Москов" ще се плаща от над 2 милиона бедни българи, дали ще доведе до загуба на хиляди работни места, дали ще създаде сива икономика и огромни предпоставки за корупция. Всичко това не било в ресора им, та нямали отношение към него.

Е, тъй като ние в Министерството на икономиката поставяме хората в центъра на икономиката, а не данъците, държавните чиновници, поръчки и държавни мерцедеси, ще вземем отношение към всичко това. И ще защитим българския потребител, българския пенсионер, българския честен предприемач.

Зам.-министър Персенски също заяви, че са направили "задълбочени финансови, икономически и юридически" анализи, но нямало да ги качват на сайта си. Тъй като тези анализи не са платени от джоба на министър Москов, а от нашите данъци, и тъй като МЗ е задължено да ги предостави на останалите министерства, и тъй като ние сме ги поискали преди повече от два месеца, ги призовавам да не ги крият под възглавницата си и да покажат както на МИ, МФ и МТС, така и на цялото общество какво са "измъдрили" като опит да обосноват безумното си предложение.

Призовавам министъра и зам.-министрите на здравеопазването да спрат да лъжат хората, че постъпленията от този данък щели да отиват в някакъв специален фонд - това е противозаконно. И те ще постъпят в общата данъчна сметка, откъдето ще могат да бъдат изхарчени след решение на парламента за каквито цели решат депутатите. И последно – настоявам Министерство на здравеопазването да спре говоренето срещу българските пекари, сладкари и т.н., как те произвеждали „вредни“ храни, как обикновените кори за баница, локумът, лимонадата и сладкото от горски ягоди били здравен проблем номер 1 в държавата (а не източването на стотици милиони от НЗОК, примерно). Когато държавни служители злословят родните предприемачи, после да не се чудят защо икономиката не върви с по-високи темпове.

Текстът е от профила на автора във фейсбук