Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

28 минути - това е времето, в което една 40-годишна жена напусна здрача на дебнещата смърт и остана в светлината на живота.

28 минути бяха необходими, за да откликнат стотици българи на молбата за помощ, отправена от непозната жена.

Всичко започна в социалната мрежа така:

Приятели, днес на стъпалата пред Софийския университет съдбата ме срещна с тази млада жена. Видях табелката и спрях да питам с какво мога да помогна. Беше страшно студено, а тя седеше с табелката и просто чакаше за помощ, без да проси...

Оказа се, че е ветеринарен лекар, съпругът й е починал при катастрофа, а тя си е загубила здравноосигурителните права по време на майчинство и сега не искат да я лекуват! Има малко момиченце в първи клас, за което се грижи.

Необходими са 800 лв. за възстановяване на вноските, за да може да се лекува!

Моля ви, нека да помогнем кой с каквото може, но да върнем надеждата на една млада жена, която държавата е отнела!

Ако някой се интересува, нека ми пише на “лични”. Вярвам, че заедно можем да случим едно коледно чудо!

28 минути по-късно под тази публикация вече има дузина, които питат с какво и как да помогнат. Искат сметка, на която да се преведат пари.

Оказва се, че хората нямат търпение да бъдат добри!

За по-малко от 36 часа мнозина не просто се докосват до историята на Деси, но я заливат с писма, предложения, въпрос за сметката й, по която да превеждат пари, и много, много човешка топлота.

Ето част от публикациите:

Какво ще направиш, след като прочетеш това? Ти, който живееш в чужбина и гледаш ярките светлини на коледните украси във Виена, Париж, Копенхаген, Детройт, Чикаго и имаш проблем - не можеш да избереш подходящ коледен подарък на хората, които обичаш?

Какво ще направиш ти, който имаш спокойствие за това какво ще сложиш на масата днес и утре и ти, в очите на децата ти се отразяват веселите и топли светлинки на чудото на Едисон? Какво ще направиш ти, докато украсяваш коледната елха и мислиш с радост за предстоящите празници?

Ще протегнеш ли ръката си за някого, когото не познаваш, но за когото можеш да означаваш светлина, топлина, медицинска грижа и щастие за едно малко изтерзано същество? Ще го направиш ли? Направи го! Пиши ми! Вече имаме организация, ще се покрият неплатените осигуровки, осигурена е консултация с доктор - но не и без теб. Нищо няма да се случи без теб. Какво ще направишjQuery19103860850618220866_1450869335545? Пиши ми..

Нямам думи да ви напиша - а и не мога да отговоря лично на над 500 души -

колко силни и добри сме ние, българите, колко съпричастни, колко безкористни, колко мъдри в добротата си. Мога да ви кажа - благодаря ви, че дадохте криле на Деси, на нас и на душата си, защото в такива моменти си спомняме, че душата е направена, за да лети *(както казва големият Роджър Уотърс:) Бъдете благословени и пазете добротата в сърцата си, защото само тя е горивото, което ви помага да летите - и това е нещо, което никой и нищо не може да ни отнеме. Бъдете благословени и светли празници!

Приятели, думите не стигат, за да изразя признателността си към всички, които за часове се отзоваха на публикацията ми за болната от рак Десислава! Не е за вярване, но върнахте вярата ми, че доброто е живо и че има толкова хора - приятели, колеги, познати и не съвсем, които са готови да помогнат!

И така, има добри и лоши новини:

Добрите са, че ветеринарната клиника, в която Деси е работила, е обещала да преведе още една част от здравните й осигуровки.

Че има надежда да й бъде намерена подходяща работа, за да може да ползва евентуално отпуск по болест, осигуровки и т.н. ...

Лошите са: оказа се, че й е спрян токът и тя и детето са на свещи, но поне имат парно.

Освен това Деси и детето й живеят с 35 лв. на месец.

Тя има болки в стомаха (диагнозата е рак на стомаха), а няма пари за най-елементарни лекарства!

Благодарение на една невероятна лекарка

от Варна - д-р Консулова, се опитахме да помогнем с консултации, макар и дистанционни, за болките. Повярвайте ми, понякога грижата и човешкото съчувствие също лекуват! И такива лекари връщат и надеждата ми, че ще се случат и добри неща в здравеопазването!

Още веднъж приемете огромната благодарност от името на Деси, а и от мен за върнатата вяра!

Започвам да вярвам,

че тъжните приказки имат щастлив край. Историята на болната от рак Деси има наистина положително развитие: от ветеринарната клиника, в която е работила, са разбрали (благодарение на всички ваши споделяния) за крайно тежката ситуация, в която се намира, и ще покрият цялата сума за осигуровки, дали са й сума, с която ще плати сметката за ток и лекарства, и най-важното - след Нова година ще й осигурят по-лека работа в самата клиника!

При това положение Деси смята, че не е редно да продължават да се събират средства, защото има и други болни и бедни, а най-вече - нуждаещи се деца.

Случаят с Деси е решен, има добър и щастлив край, разбира се! Весели празници и пазете доброто в сърцето си, приятели! Вие сте невероятни. Господ е добър, щом е запазил толкова много добро в сърцата ни!

Десислава: Присмивах се на филмите с коледните чудеса

Родена съм в София и живея в София. Завърших ветеринарна медицина в Стара Загора. Работих по специалността си.

Още за живота на Деси, за 7-годишната й дъщеря и как се е разболяла, четете в хартиеното издание на "168 часа"