Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Няма какво да говоря! Нищо няма да кажа, докато не се чуя с адвоката си. Тогава ще ви се обадя по телефона", лаконичен е Николай Георгиев от петричкото с. Скрът, който чрез фирмата си купи два имота от дъщерята на банкера Цветан Василев - Радосвета. Младият мъж побърза да се прибере в къщата си, повикан от свои роднини, които го съветваха да не говори с журналисти.
През април т.г. фирмата на 39-годишния Георгиев "Агро ин 2001" е купила два апартамента - в Царево и в Св.св. Константин и Елена, както и 6 дка земя. Единият е с площ от 160 кв. м, а вторият - 360 квадрата. Сделките са станали месец преди да бъде запорирано имуществото на семейството на банкера.
Друга петричка фирма пък купила къща от
140 квадрата и
парцел от 520 кв. м
в столичния кв. "Бояна". ЕТ "Георги Станков" е станал собственик на имота, след като през февруари т.г. го е купил от дружеството "Инвест мениджмънт", дъщерно на фамилната фирма "Тръст Василеви".
Николай Георгиев живее в скромна двуетажна къща в с. Скрът на главната улица. По нищо не личи обаче стопанинът да е замогнал се бизнесмен, станал наскоро собственик на морски апартаменти. Повече от 10 г. е шофьор на микробус. Работи към оранжериите в Петрич, като с буса си вози работници. Отказва да разговаря с наш репортер, но успява да обясни само, че е братовчед на шефа на оранжериите Велин Георгиев, който също е от с. Скрът (за оранжериите виж в карето). Въпреки обещанието, че след консултация с адвокат ще се обади, Георгиев не направи това до редакционното приключване на броя. Наша проверка установи, че младият мъж е станал собственик на "Агро ин 2001" ЕООД на 16 февруари 2015 г. Тогава Велин Георгиев му прехвърля всичките си дялове. Седалището на фирмата е: оранжерии - шосето за София. Предмет на дейността е производство, изкупуване, заготовка и реализация на зеленчуци, цветя, декоративни храсти, посевен и посадъчен материал и друга оранжерийна и полска продукция, търговска дейност в страната и чужбина. Николай Георгиев е и член на УС на земеделска кооперация "Цар Самуил", която също е със седалище в оранжериите в Петрич.
По непотвърдена информация, въпреки че сделките с двата морски апартамента са станали, преди да се запорират имотите на сем. Василеви,
наскоро "Агро ин 2001"
е получила документи
от Швейцария,
че се налага запор и върху тези жилища.
"Аз съм пълномощник за тези сделки и твърдя, че имотите не са луксозни. В тях дори кранчетата за вода са изтръгнати. Няма никакво обзавеждане. Купени са на цена колкото е данъчната им оценка. Идеята беше да се продадат след това на купувачи, но този запор сега пречи. Не знам защо искат да закачат и "Агро ин" към всичко, което се случва с КТБ. Имотите са купени с неразпределена печалба от дружеството", каза Велин Георгиев, който е прехвърлил фирмата на шофьора Николай.

Какво казват другите собственици на имоти, които преди са били на Цветан Василев, четете в печатното издание на в. "168 часа"