Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиан Вергов е на снимачната площадка на новия български филм "Баща ми, майка ми, сестра ми" на режисьора Димитър Коцев-Шошо. Работният процес протича трескаво в един от най-горещите юлски дни, а "168 часа" наблюдава с любопитство играта на актьора пред камерата. 
Жегата не пречи на Вергов да се превъплъти в баща на две тийнейджърки. За самия него това по никакъв начин не е непозната роля - в реалния живот той има дъщеря, която също е в тази трудна възраст. Лентата разказва за живота на Ива и Мая, които са полусестри и имат общ баща - Андрей, изигран от Юлиан Вергов.
 
- Г-н Вергов, с ентусиазъм ли работите по време на най-горещия сезон, вместо да почивате?
- За първи път в моя живот, виждам толкова спокойни снимки. Без излишни нерви, без притеснение, в една много приятелска атмосфера.
Всички деца, които играят тук, са фантастични. Мисля, че има голяма нужда от такъв филм. Той не може да се нарече тийнейджърски. Като го гледат хората, се надявам, че ще останат доволни. Зачекнати са много неща от живота, погледнати с насмешка. Трябваше да се направи и един такъв по-положителен филм. 
Стига толкова драми
- Как се сработвате с двете млади момичета?
- Първо, че и двете прекрасно се справят като актриси, и второ, като хора са изключително жизнерадостни и най-вече много възпитани, което е малко рядко в днешно време. Доста приятно съм изненадан от тях, защото показват изключителни качества. Съвсем естествено се държат пред камерата.
- Опитът ви с вашата дъщеря тийнейджърка помага ли ви при снимките?
- Да, виждам общи неща. По-малката ми дъщеря във филма е горе-долу на същата възраст като моята. Намират се прилики, въпреки че двете са много различни като натура и характер. Понякога обаче реагират по подобен начин.
Например когато дъщеря ми в една сцена вижда баща си в болницата и реагира по начин, както би реагирала и моята.
- В момента се снимате и в една американска продукция. Какво представлява тя?
- Филмът се казва Undisputed ("Фаворитът") и е от типа на "Кървав спорт" на Жан-Клод ван Дам. Разказва се за ММА бойци и е поредица от няколко части. Главният герой е Юрий Боик. Впечатляваща в този филм е работата на българските каскадьори.
Тези хора са изключителни и са част от екипа на много световни продукции. Включително и в изключително нашумелия Game of thrones
 голяма част от каскадите ги правят българи
И са търсени навсякъде по света, включително и в холивудските продукции. Това е един повод за гордост. Представят България по много впечатляващ начин. Виждал съм на живо какво правят те.
- Каква е вашата роля в този филм?
- На руски гад, както обикновено. Често ме викат да снимам такива роли. Руски гангстер съм. В главната женска роля, каквато в поредицата до този момент не е имало, играе Теодора Духовникова.
- Какво ви предстои в близките месеци?
- Искам да отида на почивка. Не съм почивал от не си спомням кога и малко се амортизирах.
- Има ли други проекти, в които ще участвате?
- Има, но аз не обичам да говоря за тях, преди да започнат, защото винаги се случва нещо в последния момент, променят се планове.
Това, което някои казват, че киното е много по-лесно от театъра, въобще не е така. Двете неща са много различни не само като период на снимане, но и като начин на работа. По нищо не си приличат.
- Как избирате ролите, в които да участвате?
- Не деля ролите на малки и големи, главни и второстепенни. Гледам да ми допада сценарият.
- Ролята в "Баща ми, майка ми, сестра ми" с какво ви привлече?
- Бих участвал във всичко, което ми предложи Шошо. С него се познавам от детската градина. Знам какво може да прави, което винаги ме е впечатлявало - начинът му на работа и най-вече начинът му на мислене. 
Знам, че няма да измисли някоя тъпотия
Още повече, че Шошо го познавам не само като режисьор, но и като писател. Наскоро издаде последната си книга. Знам как пише и много ми харесва. А когато прочетох и сценария, вече бях абсолютно убеден, че съм взел правилното решение. 
 
Цялото интервю четете в новия брой на в. "168 часа"