Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тотомилионерът от Благоевград Николай Динков-Нинджата обяви, че започва да строи ВЕЦ и така ще влезе в компанията на фирмите, които се занимават с възобновяеми енергийни източници.
34-годишният благоевградчанин спечели джакпота от над 7 млн. лв. в 59-ия тираж на 6/49 миналия четвъртък. Пуснал квитанция с 4 комбинации за 3,40 лв., а печеливша се оказала последната с числата 11, 24, 29, 34, 38, 40. Не ги е сънувал, нито пък са рождени дни на негови близки. Казва, че дори набързо и съвсем на случаен принцип ги задраскал, докато дъщеря му го дърпала за ръката да тръгват по-бързо, защото й е горещо.
Динков, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, твърди, че се занимава със строителство, а сега се готви да строи и ВЕЦ.
Канел се да тегли кредит,
но сега сам ще си е инвеститор и ще вложи парите в начинанието. 
В бизнеса с ВЕИ всъщност много отдавна са неговите най-близки роднини. Баща му Стоян е починал, а майка му е детска учителка. Чичо му Георги Динков е сред първите, захванали се да строят минивецове, и е сред учредителите на Съюза на производителите на екологична енергия. Завършил е строителен техникум в Благоевград, а след това и Московския инженерно-строителен институт. Още през 1991 г. започва да се занимава с частен бизнес, като начало - търговия, и работи заедно с брат си Стоян. По-късно Георги Динков навлиза и в проектирането, строителството и експлоатацията на вецове заедно с тримата си синове Милен, Илиян и Рашко. Единият от тях -
38-годишният Рашко Динков, първи братовчед на тотомилионера, е сред най-известните от фамилията
В момента е общински съветник в Благоевград от листата на гражданско сдружение "Екип". Допреди година бе областен председател на партията на Николай Бареков, но много бързо се отказа и вече не е активист на ББЦ. Името му обаче се свързва не толкова с политическите му изяви, колкото с успешния бизнес, който развива. Рашко Динков и баща му са съдружници в една от фирмите на най-силния в тази област бизнесмен Иван Чапов. Той проектира и строи фотоволтаични централи по целия свят - Чили, Франция, Германия, Англия, като има няколко хиляди работници.
 
Кои екзотични дестинации са планирали да посетят Николай Динков и съпругата му, четете в новия брой на в. "168 часа"