Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Босненската красавица - бивша Мис Босна и моделка на Playboy, Слободанка Тошич, която беше арестувана в Хърватия, се запознала с бившия си приятел Джордже Ждрале в затвора, а по-късно гледала как стрелят по него.
Това разкрива самият той в свидетелските си показания по делото "Кукла" срещу групата на новия любовник на миската Дарко Елез.
Тарторът на престъпната група вече е в затвора заради извършването на 5 убийства, за които се смята, че му е помагала Тошич. Сред общата им кримидейност е и нападението над Ждрале.
29-годишната Слободанка Тошич, участничка в сръбския "Сървайвър", е сред 32-мата души, наблюдавани от полицията при операцията "Кукла". Тъй като се оказала в центъра на разследването,
през 2014 г. красавицата избягала в Хърватия
Като свидетел на обвинението по последвалото дело "Кукла" Джордже Ждрале разкрива подробности за действията на новия любовник на Слободанка - Елез, както и за нейното участие в покушението срещу него.
Ждрале заяви пред съда, че Елез по всякакъв начин се е опитвал да му попречи да даде показания срещу него. По думите му лидерът на престъпната група първо му предложил пари, след това изпратил баща си при неговия баща и също изпратил писмо от затвора "Фоча", където изтърпява наказанието 20 години лишаване от свобода за убийство.
"Не се съгласих на това и казах, че само
смъртта може да ме спре
да се явя тук пред вас",
заявява Ждрале от свидетелската скамейка.
Той разказва пред съда пълни подробности за отношенията си с Елез, за три неуспешни опита за убийство, които се твърди, че е извършил мафиотът, както и за ликвидирането на Борис Говедарица, Владимир Мачар и Зоран Голуб.
"Дарко Елез срещнах в затвора "Кула". Той винаги беше силната страна и аз се уверих, че ще бъда защитен, ако съм с него.
Но не сме били приятели и аз се изненадах, когато през 2005 г. ми се обади, за да стана кръстник на сина му. Но по сръбски обичай нямаше как да откажа такова предложение", разказва още Ждрале.
Контактите между двамата прекъсват на 4 януари 2006 г. Тогава свидетелят чува разговор, в който Елез обяснява на Славиши Блинци, че независимо от кумството до Коледа има зелена светлина да убие Ждрале. По-късно Славиши съобщава на Ждрале, че Елез е отишъл в Сърбия със семейството си.
Ждрале казва, че е срещнал Слободанка Тошич в
затвора, когато отишла
да посети дядо си
След освобождаването му няколко пъти се видели в Лукавица, къдено тя учела, и веднъж в кафене "Гинес" в компанията на Елез.
Според показанията му на 13 април 2006 г. тя го помолила да я закара при приятелка, за да вземе текстове, които й трябвали за изпит. Когато пристигнали в платото на хълма Вранеш, където имало руини и една къща, тя го помолила да я изчака там.
"Аз не исках да ходя в калта до къщата и затова отидох с колата. Излязох, а Слободанка стоеше на вратата с ръка на устата си. След това се чу звукът на куршумите.
Видях един човек с автомат срещу себе си. Чух вик "Огън". В следващия момент той изпразни пълнителя си по мен. Смятам, че по мен стреляше Анделко Веланчич, а гласът, който чух, беше на Елез", настоява Ждрале.
Въпреки нараняванията по ръцете и гърба му Ждрале успява да стигне до кафе "Спорт", откъдето е транспортиран в болница. Там
от страх, че ще бъде убит, остава само до сутринта Ждрале подчертава, че според него Тошич е била напълно наясно какво ще се случи.
Друг опит за убийство на Ждрале има на 6 октомври 2006 г. в Лукавица в сграда, собственост на приятеля му Зоран Голуб, който по-късно бе убит на същото място.
Свидетелят потвърди, че той, Борис Говедарица и Зоран Голуб са били приятели, а убийството на братовчед му Владимир Мачара го е потресло.
След арестуването на Слободанка Тошич тя е предадена на властите в Босна и Херцеговина, където гангстерската любовница ще стане едно от действащите лица в процеса срещу престъпниците.