Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Напълно измамни отговори отчита детекторът на лъжата, когато Герман Костин говори за Анна и Никита. Всичко, което казва мъжът, е на границата на абсолютната лъжа с изключение на името, годините и адреса му, разказват пред в. "168 часа" близки до разследването.
"Денги, денги" ("Пари, пари") повтаря постоянно Костин след всеки въпрос, който му е зададен по време на първоначалния му арест.
Въпреки че прекрасно разбира български, той отказва да каже и една дума на нашия език. Кара преводачката да предава думите му и се държи арогантно.
Фактът, че Герман наистина има много пари, се потвърждава и от последната му покупка на апартаменти заедно с убитата Анна Леонтиева. Мъжът обявява, че иска най-доброто независимо колко ще струва, съобщават още източниците на вестника.
Костин е подсъдим за смъртта на 5-годишния Никита Плотников, който беше открит в зелен куфар "Самсонайт" при ВЕЦ "Пасарел" през март. Относно убийството на майката на детето Анна Леонтиева, намерена разкъсана от чакали край Приморско, мъжът няма повдигнато обвинение, тъй като все още не е установено как е настъпила смъртта й.
Записи от камери, както и ДНК експертиза уличават Герман за смъртта на Никита. Той е заснет на преброителния пункт при ресторант "Златна рибка" до Пасарел, на този близо до Самоков, както и на излизане от Приморско. Клетката на мобилен оператор също показва, че е бил до мястото на престъплението между 8 и 9 февруари.
ДНК експертизата от кърпата, в която е бил увит малкият Никита в куфара, категорично потвърждава, че има биологичен материал от Герман върху нея.
Според разследващите въпросното текстилно изделие е на повече от 30 години, купено от единствената фабрика, която произвежда този десен - в Панагюрище.
Така следите водят към един от последните апартаменти, които Костин е купил - на бул. "Сливница" в столицата.
Жилището е със стари мебели и покривала. Кърпите, които са били намерени там, са подобни. След ареста на Костин са претърсени всичките му адреси, но по-конкретни улики не са намерени.
Самият Костин отрече връзката си с Анна още в първото си интервю. Тогава се опита да даде погрешна следа на разследващите, като посочи, че майката и детето заминали с кавказец. Според психолозите именно опита за прехвърляне на вината е една от основните му грешки и потвърждава връзката му с престъплението.
Софийският апелативен съд отложи гледането на мярката на Костин заради молбата му да прочете материалите по делото. Томовете са общо 10 и той поиска два дни отсрочка, за да се запознае с тях.
Костин обясни пред съдията, че може да чете на български, а когато изпитва затруднения, неговата адвокатка Капка Гергинова му помага затова и се бавели в четенето.
Една от последните версии, които се появиха относно причината за убийствата, е, че Анна е била ликвидирана заради 150 000 евро.

Още за версиите относно убийствата на майката и детето, както и за поведението на Костин при разпитите четете в новия брой на в. "168 часа".