Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кърпа уличава убиеца на Никита и Анна

Кърпата, в която беше намерен увит трупът на малкия Никита Плотников до язовир "Пасарел" в началото на март, най-вероятно е взета от апартамент на Герман Костин на столичния бул. "Александър Стамболийски", съобщиха за в. "168 часа" криминалисти.
В момента Герман Костин, макар и все още да е основният заподозрян по случая, е в България, но не е в ареста. Вече е дал показания пред полицията.
Шарката на плата е специфична и се оказва, че подобен десен се произвежда в един - единствен завод в България - в Панагюрище.
Този модел кърпи обаче не излизат от фабриката вече 30 години. Така следите насочват към апартамент със старо обзавеждане. Именно такова е едното от жилищата, които Герман Костин купува през миналата година.
Само в рамките на един месец през 2014 г. бизнесменът купува два големи апартамента. Единият е с площ 84 кв. м на бул. "Стамболийски", а другият - отново на същия булевард - е 65 кв. Сделките са сключени на 26 август и на 12 септември.
По-малкия апартамент Герман купува от 66-годишен мъж. Направени са обиски на всички жилища на бизнесмена и в тях не са открити преки доказателства.
Става ясно обаче, че именно в апартамента, купен от възрастния човек, имало стари мебели, и версията, по която работят разследващи, е, че кърпата най-вероятно била взета оттам.
Подобни доказателства не за първи път водят до разкриването на престъпление. По сходен начин - чрез
кърпа, часовник и торбичка, са разкрити турските бомбени атентати от 1985 г.
Анна Леонтиева и Герман Костин, който е основният заподозрян за зверските убийства, имали големи планове за бъдещето, разкриват пред в. "168 часа" техни познати, както и близки до разследването. Двамата възнамерявали да живеят заедно и били в много близки отношения.
Дали се е страхувал за собствения си живот, или за този на близките си, не се знае, но Герман Костин ходел навсякъде с голяма охрана малко преди фаталните мартенски дни, в които жената и детето бяха убити.
Именно по това време той възнамерявал да се нанесе в жилище, където да живеят с Анна. Странното е, че в изявленията си и в своите показания.
Герман не посочва в какви отношения е бил с жертвата. От начина по който се държали обаче ставало ясно, че двамата се познавали много добре и са били много повече от интимни партньори.

Какви са били отношенията на Анна и Герман, как са живели преди трагедията и още за разкритията около двете убийства четете в новия брой на в. "168 часа".