Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

15-годишният Майк Шумахер и новият му тимов шеф Фриц ван Амерсфорд
15-годишният Майк Шумахер и новият му тимов шеф Фриц ван Амерсфорд

Слуховете, които от десет месеца предричат на 15-годишния син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер - Майк, кариера в пистовите състезания, се оказаха верни.
Майк Джуниър ще напусне картинг състезанията, за да се премести във Формула 4 още тази година.
Първенството е сред иновативните идеи на Международната автомобилна федерация (ФИА), която търси разширяването на младежките серии, за да гарантира израстване и автомобилна кариера на най-високо равнище на най-перспективните картингисти в бъдеще.
Дебютът на Шуми 2 е планиран
с холандския отбор "Ван Амерсфорд рейсинг", собственост на 40-годишния Фриц ван Амерсфорд.
"Ние имаме връзка с Майк Шумахер още от миналата година - обяснява Фриц ван Амерсфорд. - Преди подписването на договора той прекара цял ден в симулатора на нашата база в Холандия, направихме и тестове на пистата "Валенсия" и като краен резултат постигнахме съгласието за участие в германското първенство през тази година."
Първият старт на младия Шумахер ще бъде в края на следващия месец на австрийската писта "Остерайхлебен", като в два от кръговете на световния шампионат на Ф1 - в Австрия и Белгия, тези серии са подгряващи състезания. Това означава, че фамилията Шумахер ще бъде пред публика за първи път от 27 ноември 2012 г. в GP на Бразилия, където баща му завърши седми.
Няма и място за съмнение, че оттук нататък кариерата на младия пилот ще е насочена към Ф1, първо, защото
самата фамилия го предопределя,
и, второ, защото "Ван Амерсфорд рейсинг" от тази година има свой възпитаник в елита - Макс Верстапен, който е продукт на 40-годишния мениджър. Самият той признава, че рейтингът на неговата конюшня е скочил двойно след договора на Верстапен и очаква това да продължи със сегашния контракт с младия германец.
"Преди отборът ни беше тим от Холандия, но откакто Макс подписа с "Торо Росо", вече
ни наричат "екипа на Макс", обяснява говорител на тима. Бащата на Макс Йос Верстапен, който е бивш състезател от Ф1, също е започнал кариерата си при Фриц ван Амерсфорд.
От друга страна, началото на кариерата на Майк в автомобилния спорт се смята като непряко потвърждение, че състоянието на неговия баща, който се намира в кома от 31 декември 2013 г., се подобрява.
Възстановяването на Шумахер продължава във фамилното шато на брега на Женевското езеро, където в специално обзаведения лазарет екип от лекари и медицински сестри нон-стоп се грижи за състоянието на световния шампион,
поддържайки системите за живот на пилота.
От семейството не е направено никакво изявление нито по повод контракта на Джуниър М, както е изписано на състезателния гащеризон на Майк, нито по повод участието му в германския шампионат на Ф4.

Кои други синове на бивши пилоти във Ф1 са последвали тяхната кариера на пистата четете в последния брой на в."168 часа"