Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жената, която стана известна като "Госпожа Джихад" заради превода на опасната книга "Вероотстъпване в исляма", е попаднала в ареста след признания на имама, с когото съжителства от години. Той също бе задържан по време на акцията на ДАНС в пазарджишкия квартал "Изток". Него обаче са го освободили, след като е направил изключително ценно за разследващите признание.
Ангажиран с досъдебното производство по случая служител каза пред в. "168 часа", че имамът е Сашо Щърбов, който отговаря за две джамии в златоградското село.
В интервю за "168 часа" обаче Щърбов категорично отрече да е предавал любимата си жена. Той обясни, че
обичта към Аллах ги е свързала в семейство
"Госпожа Джихад" носи мирското име Александрина Ангелова и е от Силистра. Тя е студентка в първи курс в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Следва българска филология.
Въпреки бурите и трудностите семейството щяло да устои. А временната раздяла "заради недоразумения" щяла да го сплоти още повече, смята мюсюлманският духовник. Според него съдебното решение за ареста на Александрина било прибързано.
Поне стотина от близо 3-те хиляди жители на Старцево - най-голямото село в община Златоград, следят с интерес как ще се развие историята с Александрина, известна там като Мелекшен. Местните се вълнуват дали ще я освободят от ареста в Пловдив заедно с шестимата мъже,
обвинени за
разпространение на радикален ислям и проповядване на война
срещу хората от други вероизповедания. Конкретната вина на Александрина е, че превела от турски на български книгата "Вероотстъпване от исляма".

Какво разказва имамът Сашо Щърбов за жената, с която съжителства, четете в новия брой на в. "168 часа"