Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Христова влиза за шестцифрен хонорар във "ВИП брадър", Евгени Минчев се включва в шоуто за забавление, а Влади Въргала приема офертата, за да изкара зимата на топло.
Първите две разкрития едва ли ще изненадат някого, но жестоките житейски проблеми на Въргала шокират половин България. Хората са свикнали да го виждат вечно усмихнат и пословично деен. Веднага след промените той се включи в екипа на "Ку-ку", а след това започва сам да си търси място под слънцето, прави скрити камери и различни други предавания. Накрая се чувства достатъчно подготвен сам да продуцира български филм и веднага след това сериал.
Точно тези два проекта поглъщат всичките спестявания на Владислав Карамфилов, вкарват го в тежки задължения към банките и накрая
буквално го изритват
на улицата
Опитният шоумен не отваря и дума за сериозните си проблеми, но във "ВИП брадър" певицата Кали разказва, че нейният добър приятел е на ръба на мизерията.
"Не може да бъде с жената, която обича. Няма какво да яде. Дори ми призна - аз съм дошъл тук, в Къщата, да изкарам зимата", хвърля бомбата в ефир Кали. Влади не отрича думите й, но в характерния си мъжкарски стил
не желае да занимава околните с
проблемите си
"168 часа" се добра до информацията, че всичко в живота на Влади се обръща с главата надолу след фалита на ТВ7, предизвикан от срива на КТБ. Шефът на банката Цветан Василев бяга в чужбина, а подопечната му телевизия се лишава от 20 млн. лева годишен бюджет. Всички надолу по веригата страдат, но някои повече. Най-ужилени са продуцентите, които не са си взели парите за вече създадени и излъчени продукции по ТВ7. Сред тях е и Владислав Карамфилов-Въргала. Той има да получава внушителните 2,5 млн. лева за сериала си "Шменти капели: Легендата", който преди това е излъчван по закъсалата телевизия.
"Влади вложи всичките си пари, имущество, дори и здраве в този сериал, който трябваше да яхне успеха на филма му "Шменти капели". Първите серии се радваха на добър зрителски интерес, обсъждаше се идеята за още сезони, а той очакваше да получи и предварително уговорените пари. Нищо такова не се случи.
Всичко се срина и се разми отговорностт
а кой трябва да плаща натрупаните задължения. На този въпрос и сега няма отговор. Различни синдици душат около телевизията, а много хора вече дори не се и надяват да си вземат дължимото. Други успяха да изплуват и да продължат, но Въргала не беше сред тях. Фалитът на ТВ7 означаваше и негов личен фалит", разказват бивши работници на частната медия, чието бъдеще и в момента остава крайно неясно.
На Въргала картинката му се изяснява много по-бързо. Той няма от кого да си вземе парите, а банките не са склонни да се съобразяват с временните затруднения на своите клиенти. Самият Карамфилов преди време с чувство за хумор сякаш предрича нерадостното си бъдеще. Тогава той се е заел да продуцира филма си "Шменти капели" и отново взема сериозен банков заем. Проектът въобще не успява да се изплати, а Въргала се надява, че сериалът по ТВ7 ще му помогне да се оттласне от дъното.
"С известни колебания успявам да си обслужвам заемите, но
трябва да работя по седем дни в седмицата, за да се закрепя на повърхността
Много се надявам, че от ТВ7 ще възприемат идеята ми филмът "Шменти капели" да се прелее в сериал, защото това ми е шансът да си върна парите. Другият вариант е да вляза в банката с чорап на главата и да извикам: "Това е обир". Лошото е, че моментално ще ме разпознаят по гласа и ще си кажат: "А, Влади пак прави скрита камера", опитва да се шегува продуцентът, след като вече е разбрал, че продуцирането на пълнометражен филм е голяма лъжица за неговата уста. Не че не полага всичките си усилия, за да подплати финансово начинанието и да го извади на печалба.
"Всички много се заинтересуваха от историята с ипотекираното ми жилище. Наистина заложих апартамента в банката, но с парите сигурно съм осигурил първите 15 минути от филма. Трябваха още много средства.
Продадох наследствени декари край магистралата
Заложих и предприятие, което въртяхме с един приятел. Цветан Василев също даде свои лични средства, за да се получи филмът. Но за съжаление от финансова гледна точка операцията беше позор за ротата.

Целият очерк четете в печатното издание на в. "168 часа"