Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В джунглата на безлюден остров край Камбоджа пълзи смъртоносен противник. Една от най-отровните змии в света - кобрата, ревностно пази територията си.
За зла беда българите от "Сървайвър" решават, че ще строят бивака си на метри от змийското гнездо. Проблемите не закъсняват. Дългата 2 метра кобра погва трима оператори. За да избягат, момчетата се качват на АТВ и дават пълна газ. Измъкват се на косъм от ухапване, което най-вероятно ще им струва живота.
Това не е част
от сценария
на новия сезон на "Сървайвър", а една от редицата опасни ситуации, на които става свидетел екипът на продукцията, докато снима шоуто в Камбоджа.
"Преживяхме и още едно нападение, но то не беше толкова опасно. За лагер на част от екипа бях избрал райско заливче. Настаних ги, но още първата нощ по радиостанцията ми се чуха викове: "Пращайте хеликоптер, не може да стоим тук. Нападнати сме от плъхове." На следващата сутрин местните бяха убили на същото място над 60 плъха. За тях това си е пиршество. Те са изяли почти всичката си фауна, но екипът беше много уплашен", разкри част от добре пазените тайни на новия сезон на "Сървайвър" режисьорът Петър Дяков.
Той и екипът му прекарват близо два месеца на едно от най-екзотичните места в света. Камбоджа успява да ги изненада с невероятната си красота, а през септември те ще я предават с удоволствие на зрителя. Всички, включили се в новия сезон, са категорини, че това са най-мащабните и качествено заснети епизоди на шоуто у нас. В езотичната месност екип и участници се впускат в истинско приключение. На един от островите продуцентите забелязват дори орангутани, но камерата не успява да ги заснеме. По време на снимките
двама от играчите са ухапани от скорпион,
но местни парамедици се притичват на помощ и те се завръщат здрави у нас.
"Новият сезон на "Сървайвър" е заснет в уникални снимки от хеликоптер. Учатниците се състезаваха в повече игри, за които избрахме красиви локации. Имахме страшния късмет да снимаме с Питър Джеймс, който е един от най-известните австралийски оператори. Той е бил зад камерата за снимките на поредицата филми за Хари Потър и успя да ни предложи качествена техника, затова и картината ни е на високо ниво. Питър Джеймс има голям опит, но въпреки това през цялото време се консултира с нас", разкрива още режисьорът.
Екипът на Петър Дяков успява да се сдобие с уникални за шоуто подводни кадри. Предоставен им е квадрокоптер - управляемо малко хеликоптерче с камера. С него снимат игрите за оставане в шоуто. Така българската продукция се доближава поне малко до американската, макар и с осезаемо по-нисък бюджет.
"Морето беше голямата изненада на този формат. На единия лагер
лодките не можеха да стигнат до брега
Спираха на десет метра от пясъка. Колегите скачаха във водата и носеха на гръб всичката техника, за да не се намокри. Беше много трудно за репортерите да останат в перфектен външен вид на тази територия", коментира още Дяков.
Участниците изненадват продуцентите с колоритност, а най-качествените кадри се получават след приключването на дадена игра. Тогава наяве лъсват истинските скандали. Най-голям сблъсък на характери се получил при новобранците. Карат се за най-малкото нещо.
"Огромно влияние на състоянието на даден участник оказва гладът. Един от най-силните характери се срина психически и се изолира още на осмия ден. Странеше от племето и
започна да се представя много зле в игрите
Естествено, беше набелязан да е първата жертва, въпреки че се очакваше да е лидер. На участниците по условията на формата се дава само определено количество ориз, боб, сол и захар, което те си разпределят. Ако си намерят храна, са доволни, но невинаги се получава. Разбира се, имат питейна вода постоянно, но не им е разрешено да се къпят с нея", допълва още режисьорът.
Понякога Камбоджа е благосклонна и невинаги състезателите са в лишение. На един от островите те успяват да не усетят липсата й заради множеството стриди, които улавят. Но това е само няколко дни от престоя им. Намират и много рапани. Често залъгват глада с кокосови орехи, но в района те свършват бързо.
"Имаше много кашу, което цъфти по особен начин. Ядката израства върху плод, който прилича на смокиня и е много вкусен. Кашуто обаче е облечено в пашкул, ако го спукаш, прогаря кожата ти. В района
има много отровни храни,
затова, когато участниците открият даден плод, преди да го вземат, се съветват с парамедик", допълва Петър.

С какви други интересни преживявания се сблъсква екипа по време на снимките в екзотичната азиатска страна, четете в новия брой на в. "168 часа"