Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Милев-Крокодила
Емил Милев-Крокодила

Е
мил Милев-Крокодила, срещу когото са повдигнати 6 обвинения за различни тежки престъпления, изпрати до в. "168 часа" първото си писмо от ареста. Той написа своята позиция в отговор на въпроси от вестника, които неговите адвокати успяха да му занесат в килията.
Въпреки многократните запитвания за позиция от прокуратурата такава не бе получена в редакцията до приключването на броя, защото делото в момента е в ход.
На предпоследното заседание Емил Милев обвини единия от свидетелите срещу него - Николай Генов-Тавата, в убийството на Митко Бретона и отвличането на Вене Сотиров. В писмото си до в."168 часа" той включва още едно име в черния списък - баджанака на Брендо Константин Дишлиев.
Преди седмица на разглеждането на мярката за неотклонение на Крокодила, съдът отложи заседанието си, за да може Емил Милев да се запознае лично с цялото обвинение, което е 32 тома. След като беше обявена нова дата,
арестуваният за втори път настоя да бъде изслушан относно информацията, която има за Николай Генов. Съдийката обаче бе категорична, че заседанието вече е закрито, и не уважи желанието му.
Още на 4 юли Емил Милев е депозирал искане да бъде изслушан от Софийския градски съд (СГС) по отношение на Генов. До момента такъв разпит не се е състоял. В писмото си до в."168 часа" той настоява, че основният свидетел по делото срещу него е убиец.
В същото време обаче магистрати поясняват, че в подобна ситуация е нормално тежки престъпления да се разкриват благодарение на хора, които не са с чисто минало. Често се случвало да бъдат вземани показания от престъпници, именно защото са най-близо до извършителите.
Емил Милев настоява, че срещу Генов, който признава за извършен обир в съучастие, не е повдигнато никакво обвинение.
Показания срещу Крокодила дават и анонимни свидетели По времето на единия от обирите, за които е повдигнато обвинение на Милев, той твърди че е бил в Белгия. Дали това е истина, или не, предстои съдът да прецени.
Съпругата на подсъдимия Марияна предостави снимките, за които Милев казва, че са направени по време на престоя му в град Гент, който съвпада с датата на въпросния обир. Все още обаче не е установено дали снимките са автентични и кога точно са правени.
Ето какво казва пред "168 часа" Крокодила: "Във връзка с вашите въпроси заявявам следното: Знам от сигурен източник, че Николай Цветков Генов е
убил Митко Бретона и Константин Дишлиев пред индийски ресторант в София Знам, че е отвлякъл Вене Сотиров. Подробностите ще ги кажа и на вас, но първо трябва да дам показания пред Софийския градски съд."
Първият случай, за който става дума - убийството на Димитър Тодоров-Митко Бретона, който е ментор на поколения български престъпници, е извършено на 16 февруари 2005 г. в столичния ресторант "Бъфало". Миналата година се появиха версии, че групата за мокри поръчки "Килърите 5", ръководена от Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския, е отговорна за показния разстрел. В показанията си свидетелят Николай Генов свързва Емил Милев и с тази банда.
Второто убийство, което Крокодила посочва, е това на Константин Дишлиев, което става на 14 май 2005 г. Жертвата е съпруг на сестрата на жената на Евелин Банев-Брендо. Застрелян е с 10 куршума, докато се качва в колата си "Порше Кайен" пред индийския ресторант "Тадж Махал" в София.
Отвличането на 64-годишния бизнесмен Вене Сотиров пък става през април 2009 г. Тогава трима нападатели с маски и полицейски униформи го качват насила в автомобил и искат милиони откуп за живота му, но впоследствие отказват да предоставят доказателства, че се намира действително при тях и е в добро здраве.
Трупът на Вене Сотиров все още не е открит, но се смята, че той е мъртъв - най-вероятно е получил инфаркт по време на самото отвличане. Във връзка с похищението му миналата година отново бе намесено името на Йоско Костинбродския.
"От 4 юли 2014 г. имам молба пред Софийския градски съд и Специализирания съд, за да мога да говоря пред съдия за тези престъпления. - пише Емил Милев. - Каквото знам, трябва да го кажа с подробности пред СГС първо, но сведенията ми са от първа ръка.
Отделно цяла София знае, че Николай Генов е убиец от групата на Бранко, че му е бил шофьор.
Също така е прикриван от МВР служители от отдел "Убийства" и така той е предпазен от наказателно преследване. По делото, където съм задържан, Николай Генов е признал, че е отнел 140 000 лв. от владение на Огнян Божилов, но МВР го прикриха и той е свидетел.
Това е парадоксът. Той е признал, че е ограбил 136 000 лв и не му се повдига обвинение за това. Но така той лъжесвидетелства срещу мен, "Килърите 2", "Килърите 5".
Обвинява ме, че съм ограбил ОББ на 5 април 2012 г. в София.
По това време живеех
в гр. Гент, Белгия. Имам и
снимки, и свидетел -
Ангел Атанасов Зимбилев
Задържаха ме по "Килърите 2" по лъжесвидетелски показания на Николай Генов. Освободиха ме без мярка.
На вратата на затвора Н. Генов дойде и даде други показания, че съм се "изповядал", което не е вярно, и така ми направиха ново дело, по което той пак е свидетел, като лъже, че в съучастие с мен е ограбил 140 000 лв. На него не му повдигат обвинение за това, свидетел е.
Никой не се интересува, че е взел парите, че си е признал. Така го държат и използват срещу всеки, когато имат нужда от лъжесвидетел.
Прикриват го за наказание, което му се полага по закон Спират ме да разкажа пред съда за убийствата, които е извършил Николай Генов и които съобщих с молба пред деловодството на Специализирания съд. От 4 юли 2014 година съм искал разпит, но го прикриват досега."
Жената на Емил Милев Марияна Димова коментира, че не знае с подробности фактите, които съпругът й иска да представи, но ако бъде разпитан, той щял да ги обясни. Тя казва, че
от останалите трима, които бяха задържани заедно с Крокодила,
по обвинение за участие в организирана престъпна група, функционирала от 2004 г. до 24 ноември 2013 г., познава само единия - Мартин. Със свидетеля Николай Генов също никога не е имала контакт и за първи път чула за него от делото. Марияна е адвокат на мъжа си заедно с адвокат Стойко Бърборски и дъщеря си Габриела.
"Предлагам да ми дойдете на свиждане в ареста на ул. "Майор Векилски", за да ви обясня лично историята и всичко, което знам", завършва писмото си до "168 часа" Крокодила.