Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Bойната между големите ни актьори Стефан Данаилов и Максим Генчев се разпали с нова сила.
Поводът е интервю на Стефан Данаилов, в което разказва как е успял да пребори коварна болест и обобщава, че за нищо не съжалява в този живот.
Точно последната реплика вбесява колегата му Генчев
"Гледах интервюто му и не мога да повярвам, че съвестта му наистина е спокойна. Погуби толкова талантливи артисти. Самият мен остави без работа. Ламбо е причината трудно да изхранвам семейството си", написа във фейсбук профила си Максим Генчев.
Враждата между двамата артисти започва преди години, а те и до днес не са намерили сили да заровят томахавката. Максим Генчев е категоричен, че точно Стефан Данаилов е в основата на крайно тежкото му решение да прекрати с театъра веднъж завинаги.
"Никога нямаше да се откажа от сцената,
ако не ме бяха изхвърлили принудително от всички театри в страната
Преживях трудно кризата на изоставения от системата творец, докато не осъзнах, че самата тази система не харесва големите артисти. Постепенно се адаптирах, започнах да се занимавам с кино в преследване на моята детска мечта. Академичната дейност на Стефан Данаилов беше да дели хората на наши и ваши. За него всичко бе само игра. Съсипа живота на много колеги и ги докара до кофите, но като артист е велик", обясни Генчев.
Той разкрива, че знае за заповед на Данаилов до всички тетари в страната да не го наемат на работа.
Директорите го съветвали първо да оправи
отношенията си със Стефан
и чак тогава да си подаде молба за назначаване при тях. Генчев категорично отказвал да се поддаде на този натиск. Вместо това враждата между двамата става още по-непримирима. Максим Генчев е убеден, Данаилов успява да задейства връзките си, за да го лиши от възможността да играе главни роли в няколко италиански филма.
"Сега не страдам. Театрите са агресивни гнезда, малки кошерчета, които просто перат държавни пари. Определени режисьори поставят пиеси с определени хора. Директорите също са поставени лица. Въртят се едни пари и никой не иска възвръщаемост. В театъра няма конкуренция, няма естествен подбор. Големите артисти нямат време да се занимават с театър.
Не се смятат
за безсмъртни
За тях времето има значение и си намират своите пътища - или в американското кино, или в сериалите", споделя Максим.
Още преди година актьорът от "Седем часа разлика" беше категоричен, че спорът между него и Стефан Данаилов няма как да бъде потушен. Двамата дори се опитаха да снимат заедно в "Стъклен дом", но и това не помогна да подобрят отношенията си.
"Сигурен съм, че Стефан може да спаси душата си. Той ще изживее своя катарзис и ще разбере, че силата не е в партията, а в изкуството. Не искам извинение. Трябва да се покае пред себе си. Ако вътрешно се извини, всички ще му простим. Не го обвинявам, все пак той си е инат и чешит", казва още актьорът.
Максим Генчев се надява, че синът на Стефан Данаилов -
Влади, може да му помогне да намери добрата сила
Момчето, което от години живее в Америка и се занимава с проповядване, може да покаже на политика как да преоткрие себе си.
"Този конфликт няма как да утихне преди, Стефан да се покае. Дал съм му шанс да ми се извини, но не се е възползвал. Явно не осъзнава, че е направил беля. Елиминира по жесток начин някои хора на изкуството, а след това изпадна в самозащита. Много пъти се опитвах да му изясна ситуацията. Той е възрастен човек, уважаван от мен актьор.

Повече за за конфликта между двамата актьори, четете в новия брой на в. "168 часа"