Агентът на Наоми Кембъл предлага на Лорейн Паскал да стане модел
Във Великобритания Лорейн Паскал е известна като най-секси телевизионния готвач. Непринуденият и лек стил на готвене и представянето на оригинални и вкусни рецепти в предаванията й й носят успех сред зрителите.
Първото й шоу се превръща в истинска сензация и се излъчва в над шейсет държави. Тя е автор на кулинарни книги, водеща на две телевизионни поредици и собственик на малък магазин за печива в Лондон.
Лорейн е родена на Карибите, но е изоставена от родителите си непосредствено след раждането. Когато е на осемнайсет месеца, е осиновена в Оксфордшир от бяло семейство и
това коренно променя съдбата
Щастлива е само три години, защото семейството се развежда. Лорейн остава да живее с тежко болната си осиновителка.
На седем бъдещата велика сладкарка е осиновена за втори път от друго семейство. Там тя не остава за дълго, защото характерите им не си пасват и се връща отново при първата си осиновителка.
За да забрави стреса от осиновяванията, Лорейн се отдава на образованието си, което покрива със стипендии. Години по-късно кулинарката
успява да открие истинските си родители,
но когато научава, че те живеят добре и имат четири деца, отказва да се запознае с тях. Паскал не иска никакъв контакт със семейството. На шестнайсет години кулинарката печели стипендия и заминава да учи в интернат в Лондон. Докато пазарува в Ковънт Гардън, е забелязана от агент, набиращ модели, и навлиза с голяма скорост в този бизнес. Мениджърът, който я открива, работи с най-големите имена в сферата. Той намира и Наоми Кембъл.
Веднага след предложението му Лорейн заминава за Ню Йорк,
за да последва американската мечта
Този шанс й намира работа по-късно по целия свят. Паскал става и първият британски чернокож модел, който застава на корицата на Ел.
Докато моделства, името на Паскал е свързвано с едни от най-големите имена в модния бранш. Става част от ревютата на Chanel, Versace и Donna Karen. Скъпите дрехи и светският лукс са част от ежедневието й, а най-популярните по това време дизайнери я засипват с предложения за работа. Паскал се снима и за клип на Роби Уилямс към песента му "Милениум".
Докато е на върха обаче, Лорейн решава да се оттегли от лъскавата кариера и да започне да учи отново, за да се занимава с готвене. Вървейки все още по модния подиум, Паскал се записва на готварски курсове, за да разбере дали друга професия ще я направи по-щастлива. Заедно с готвенето тя се отдава още на хипнотерапия и интериорен дизайн. Накрая започва дълъг кулинарен курс в Академия "Лийт" и осъзнава какво наистина трябва да прави. Готвенето е неината страст. По-късно признава, че причината да промени професията си е бил нейният апетит.
"Когато си модел, трябва постоянно да следиш килограмите си и не може да си позволяваш да ядеш всичко, което обичаш. В един момент реших, че съм прекалено гладна и се отказах от модния подиум", споделя в едно от изявленията си готвачката.
Готвенето
пасва като
"стар чифт дънки",
както се изразява самата тя. След като получава диплома, стажува в няколко лондонски ресторанта и разбира, че мястото й не е там. Обожава сладкарството. За това през 2009 г. отваря собствен магазин за кексчета - "Пекарната на Ела". Междувременно продължава и образованието си по кулинарно изкуство в Thames Valley University.
Важно място в
живота на Лорейн
заема благотворителността, насочена най-вече към деца. Заради тежката съдба, която е имала, Паскал се старае да помага на момчета и момичета в неравностойно положение. Красавицата е част от няколко благотворителни организации, сред които ТАСТ, най-голямата организация за дарения и помощ в Лондон. Изготвя дори филм, посветен на приемните грижи и изоставените деца.
"Вярвам, че приемната грижа е Пепеляшка в света на грижите. Правя този филм, за да дам по-голяма светлина и да насърча повече хора да се насочат към тази възможност", обяснява Лорейн.
През януари 2011 г. Паскал започва свое телевизионно предаване за сладкарство "Сладката Лорейн" и публикува книга с рецептите от шоуто. То има огромен успех, за това тя прави нова по-обща поредица "По пантофи с Лорейн Паскал". И двете могат да се гледат и у нас по 24 kitchen.
В предаванията си Лорейн показва на зрителите колко лесно могат да приготвят храната си от изцяло свежи продукти за по-малко време, отколкото предполагат. Тя е високоспециализиран майстор-сладкар с години опит, натрупан в едни от най-успешните ресторанти във Великобритания.
Лорейн е специалист в печенето и създаването на всеки възможен десерт.
В "Сладката Лорейн" показва както стари любими рецепти, така и нови версии на модерни класики, техники и готварски тайни при печенето.
Лорейн има дъщеря на име Елла от известен полски музикант, но през 2000 година двамата се разделят. На малкото си момиченце Паскал кръщава и популярната си сладкарница в Лондон, намираща се в един от най-колоритните райони на града Ковънт гардън. Рецептите на бившия супермодел вдъхновяват всички - и по-предпазливите, и по-опитните готвачи.
Любимата й рецепта:
Крем брюле с маскарпоне и джинджифил
Необходими продукти:
450 мл течна сметана
4 100 г маскарпоне
4 1 ванилия
4 10 см пресен джинджифил
4 6 жълтъка
4 60 г светлокафява захар
4 4 с.л. бяла захар
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете сметаната и маскрпонето и ги оставете да кипнат. Добавете фино настъргания обелен джинджифил и дръпнете сместа от огъня. Оставете да изстине. В купа разбийте жълтъците със захарта. След това добавете сметановия крем и бъркайте. Пресипете сместа в каничка и разпределете в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава и я поставете във фурната. Налейте гореща вода в тавата, за да се изпекат кремовете на водна баня. Печете на 150 градуса 30 минути. След като кремът се охлади след изпичането, го поставете в хладилника поне за 1 час. Върху всеки крем разпределете равномерно по 1 с.л. бяла захар. С помощта на газова горелка карамелизирайте захарта.
Най-четени
-
Галерия Кеворк Кеворкян сам поиска вот на доверие и го спечели с 488 845 гласа
Паметта, а не суетата е причината големият журналист да съхрани "Всяка неделя" в мрежата. С това убеждение посреща своята 80-годишнина На 17 декември 1989 г
-
Галерия 9 септември 1944 г.: Терор и пропаганда
Вече изминаха 74 години от 9 септември 1944 г., но споровете по идеологически теми продължават да разбунват духовете у нас. В това отношение съвсем пресен е примерът с публикация в социалните мрежи
-
Галерия Иван Гарелов: Нищо гръцко нямам. В Гърция го мислят за кипърец, в Кипър - за грък
Как журналистът научи гръцкия така добре, че в Кипър да го мислят за грък, а в Гърция - за кипърец "Истинската Гърция са островите. Ако искаш да я опознаеш, там да отидеш
-
Малко съм смутен, че някои приемат, че бих дошъл в България, за да се подигравам на българите
Отказах няколко предложения за сериали заради постановката ми в Народния театър, казва режисьорът Не беше само едно, а отказах няколко предложения след съгласието ми да направя театрална постановка
-
Ще се видим в съда, госпожо. Твоят ментор вече мина по тази процедура
Години наред търпя и преглъщам глупостите и манипулациите на една жена, за да не вредя на БСП. Ще дам само един пример: с моето име като член на НС на партията тя, същата жена