Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПОЧИТАН: Зрителите в Плевен останаха доволни от ролята на любимия артист.
ПОЧИТАН: Зрителите в Плевен останаха доволни от ролята на любимия артист.


Дни след смяната на Калин Сърменов като директор на Сатирата нов скандал избухна между бившия шеф и колегите му артисти.
Според тях актьорът от "Седем часа разлика", където се прочу с прякора Милото, е прибрал 65 хил. лева за три часа игра. Плевенската община платила
прескъпо на Сърменов, за да влезе в ролята
на Осман паша по време на възстановката на руско-турските военни действия край Плевен.
"Общинарите подариха много хиляди на Милото, за да се прави на Осман паша с тъмни очилца и слушалки в ушите.
Това е далавера с националните ни ценности. Браво на Калин, така се правят чисти кинти, но ни трябва строг контрол върху всякакви проекти, правещи се с единствената цел лапане", обяви във фейсбук профила си колегата му от сериала Максим Генчев. Сърменов се справя отлично с ролята си да играе турския военачалник, а хиляди наблюдават зрелището. Със сигурност хората на площада си нямат и представа
колко солидно е платено на техния любимец от сериалите,
за да се превъплъти в Осман паша. Милото е убеден, че си е свършил перфектно работата и съответно е заслужил всеки получен лев.
"Нападките по мой адрес са нелепи. Нека колегите ми с вирнатите носове, които са казали подобно нещо, да се опитат да изкарат такъв хонорар. Възстановката е по обществена поръчка и от общината ще ви кажат, че не е вярна сумата, която цитирате. Събитието беше едно от най-мащабните, провеждани някога на територията на града. Имаше много гости, сред които министри, посланици и културни дейци", каза пред "168 часа" в своя защита Милото. Действително се оказа, че хонорарът на Калин Сърменов за ролята му на турския началник не е толкова висок. Фирмата на Милото "Златен век" обаче е получила за осъществяването на възстановката 64 020 лв. без ДДС. Парите са предоставени от държавата по проект и
именно компанията на бившия шеф на Сатирата печели апетитната поръчка
От община Плевен са категорични, че фирмата на популярния актьор е дала най-ниската цена и така се е сдобила със сделката.
Кметът доц. Димитър Стойков е от ГЕРБ. Именно тази партия издигна Сърменов за шеф на Сатирата.
На практика по време на управлението на ГЕРБ актьорът получи по линия на програмата за развитие на селските райони над 500 хил. лв.
В края на 2011 г. той спечели 344 хил. лв. за провеждането на празник на агроекологичния земеделски стопанин.
Предходната година, когато Бойко Борисов също бе на власт, фирмата на Милото
направи осем рекламни клипа
отново за Програмата за развитие на селските райони. Срещу което получи 175 хил. лв.
През 2012 г. актьорът от "Седем часа разлика" се срещна с областния управител на Стара Загора Недялко Недялков, също от ГЕРБ. Губернаторът поиска лично да разведе Сърменов из атрактивните места в района. Като изрази надежда Милото да ги включи в бъдещите си рекламни проекти.

Павел Поппандов:Като ме изгони, ме нарече мързеливец

С отстраняването му от Сатирата взеха правилно решение

"Сигурен съм, че щом журито е преценило да махне Сърменов от позицията директор, значи е взело правилното решение. Знаете поговорката, че всичко се връща тук и точно на място", коментира пред "168 часа" изгоненият лично от Сърменов от Сатиричния театър актьор Павел Поппандов.
Комедийният артист с болка сподели, че е обиден и не би се върнал отново на предишното си място.
"Благодарение на Сърменов, който ме нарече мързеливец, сега съм пенсионер. Ако някога ми се наложи да отида отново в Сатирата, то ще е заради прекрасните хора, които оставих там", категоричен е актьорът.

 

Държавата дава 5 млн. на Плевен за възстановки

Парите, които фирмата на Милото ще прибере за историческата възстановка, проведена в Плевен, са само част от голям проект.
Държавата е отпуснала колосалната сума от 5 млн. лева на Плевен за реновиране на Панорамата, благоустрояване на околността на късноантичната крепост Сторгозия и ремонт и реконструкция на историческия каменен мост на река Вит. Милото ще участва заедно с фирмата си и в публичното и медийното презентиране на проекта, който се реализира по оперативна програма "Регионално развитие". Обща цел на проекта е засилване на туристическия потенциал на региона. Идеята има за цел да се осигури устойчив икономически растеж чрез развитие на конкурентоспособни туристически продукти на основата на подобряване и разнообразяване на наличните природни и културно-исторически атракции.