Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-богатият депутат печели от молекули за по $100 млн.

Най-богатият депутат е натрупал състоянието си от търговия с молекули. Инвестицията във всяка една от тях е между 10 и 100 млн. долара.
Колко точно, могат да кажат само партньорите му от Израел. Те заедно със световните гиганти в химията BASF и "Байер" са в първата тройка по растителна защита на българския пазар. Израелският концерн работи в 120 държави и всяка година инвестира десетки милиони в развойна и научна дейност.
Депутатът от ДПС Веселин Пенев, който според Сметната палата има спестявания от 3,2 млн. лв., доскоро не си е позволявал луксозен начин на живот. От известно време обаче той кара супермощни БМВ-та, носи само костюми на "Дзеня" и спортни дрехи на "Долче и Габана", а на ръката му стои часовник за малко над 10 хил. долара от специална лимитирана серия на "Юлис Нарден". Парите за всичко това идват от молекулите.
Целта им е не само
да се защитят посевите
от болести
и плевели, а да се повишат и добивите от царевица, пшеница, рапица и слънчоглед.
"След стотици проведени опити и изследвания само една от тези молекули в крайна сметка се оказва подходяща", разкрива пред "168 часа" тънкостите на бизнеса, от който е натрупал пари, Веселин Пенев.
"В агрохимията създаването на нова молекула, на ново активно вещество е най-скъпият процес. Изследванията са секретни, всеки концерн си пази тайните", допълва той.

Цялата история четете в новия брой на в."168 часа"

Коментара ()

Вашият коментар