Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

САМОЖЕРТВА: Борислав не помислил за себе си, когато се хвърлил в реката да спасява
САМОЖЕРТВА: Борислав не помислил за себе си, когато се хвърлил в реката да спасява

Не на всички се случва да спасяват хора, хвърляйки се в река. 27-годишният Борислав Богданов от Видин прави това два пъти за две години.
И при двата случая, когато попада в екстремни ситуации на давещи се хора в реката на град Козенца, той не се замисля и за миг дали да ги спаси или не.
И след двата случая общината на калабрийския град обещава да го награди за геройските му постъпки, но после размисля и „забравя". Последният е от тези месеци, когато кметството на Козенца пак се ослуша дали да реализира думите си да го награди, като му помогне поне да си намери работа.
Борислав е вече от няколко години безработен и ако не успее да се хване някъде на работа, колкото да изплати натрупаните си дългове,
ще трябва да
си замине за България още този месец
Освен всичко друго обаче случаят с подхвърлените, но неизпълнени обещания към Боби, стана повод за сочна политическа разпра чрез медиите между политически опоненти от Козенца. От една страна, е кметската управа, обещала награждаването на българина, от друга страна, пък е лидерът на местното Движение за граждански права Франко Корбели, който използва случая, за да я атакува.
Тези дни той запита за пореден път чрез местната преса защо кметът на Козенца е забравил младия български герой. Нещо повече - в знак на солидарност с Борислав, Корбели се срещна с българина и му даде пари да изплати два от дължимите наеми за квартирата му.

Цялата история четете в новия брой на в. "168 часа"