Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЕЛИКАТЕН: За да не си цапа устата китаристът не използва нецензурни думи.
ДЕЛИКАТЕН: За да не си цапа устата китаристът не използва нецензурни думи.

Дори и тежката присъда на лекарите - 4 месеца живот, не сломява Петър Гюзелев. Пеци, както всички наричат известния "щурец", издава своя първи самостоятелен албум "Изповед" и има песни за още два.
"Другата седмица ще се видим, за да се разберем за следващите проекти" - са последните му думи към барабаниста на група "Сигнал" Владимир Захариев, в чието студио записва.
Двамата музиканти се познават повече от 30 г. Почти петилетка не са се виждали, когато се срещат на концерт във Варна, на който свирят с групите си. Пеци споделя, че е събрал много песни, а Владо му предлага студиото си: "Няма да плащаш, човече! Не искам нищо."
Барабанистът не знае, че колегата му е болен
Скоро след това Гюзелев заминава с втората си съпруга Ефросина за Щатите. Китаристът Тенко Славов, който живее там, урежда преглед при лекар. Оказва се, че развитието на болестта е толкова напреднало, туморът е голям, твърд и притиска мозъка. Невъзможно е да се оперира.
“Грешна диагноза получава Пеци у нас - казва Владо. - Близо година и нещо го лекуват с лекарства, които са за след инсулт. В Америка лекарите се хващат за главата. 2-3 месеца му правят изследвания и специални процедури, за да спрат развитието на тумора. Назначават му скъпи лекарства и диета без сладко."

Цялата история четете в новия брой на "168 часа"